FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.17 // 3.5.2019

Jarkko Wiss HJK-ottelusta: ”Ei ollut niin hyvää peliä, mutta pisteeseen voi olla tyytyväinen”

Jarkko Wiss HJK-ottelusta: ”Ei ollut niin hyvää peliä, mutta pisteeseen voi olla tyytyväinen”

Kuva: Juha Tamminen

Ilves pelasi kauden viidennen Veikkausliigan ottelunsa perjantai-iltana Helsingissä. Hallitseva mestari HJK hallitsi peliä, muttei kyennyt horjuttamaan tamperelaisten pitkää nollaputkea.

Vastikään Veikkausliigan kuukauden valmentajaksi valittu Jarkko Wiss marssitti kentälle melko totutun kokoonpanon. Huhtikuun tähdistökentälliseen valitut Mika Hilander maalinsuulla ja Jair keskikentällä olivat jälleen kantavissa rooleissa.

Ottelun alku oli kyttäilevää rakentelua puolustusmuodon ulkopuolella. Kumpikaan joukkue ei lähtenyt avoimeen höntyilyyn. Tupsukorvilla oli aihioita lähteä myös tilanteenvaihdoilla ylöspäin, mutta syöttöhassit vesittivät nopeat vastaiskut. Toisen jakson alkajaisiksi keltavihreiden kärkipelaaja Tiemoko Fofanalle avautui mainio maalipaikka. 19-vuotias norsunluurannikkolainen pyörähti vapaaksi miesvartioinnista ja oli jo kasvokkain HJK-vahti Maksim Rudakovin kanssa. Pallo näytti uppoavan takakulmaan, mutta Daniel O'Shaughnessyn liuku blokkasi vedon viime tingassa.

Loppua kohden kotijoukkueen askel terävöityi. Harmeet Singh antoi hyvin ajoitetun roikkupallon Ilves-linjan taakse takatolpalle, jonne säntäsi Joonas Vahtera. Luottopuolustaja Felipe Aspegren sai kuitenkin häirittyä Vahteran suoritusta riittävästi, jotta veto karkasi ohi maalin. Aspegren sai tänään vyölleen sadannen pelin Ilveksen riveissä ja oli jälleen mies paikallaan.

Viimeisillä minuuteilla Singh lähetti toisenkin vaarallisen syötön keskustaan vitosen viivan tuntumaan. Tällä kertaa oli Ivan Tarasovin vuoro hukata avopaikka. Toisessa päädyssä Eemeli Raittisellakin oli omat hetkensä, mutta maaleja ei Töölössä tänään nähty.

Paria säikähdystä huolimatta Ilves hoiti tehtävänsä kurinalaisesti ja haki tärkeän vieraspisteen hallitsevalta mestarilta. Mika Hilander on pitänyt maalinsa puhtaana nyt viisi kauden ensimmäistä liigaottelua eli 450 minuuttia putkeen.

– Ei ollut niin hyvää peliä, mutta pisteeseen ennakkosuosikilta voi olla tyytyväinen. Emme päästäneet HJK:ta laukomaan maalia kohden, päävalmentaja Wiss summasi.

– Omat hyökkäyksiin lähtömme ja palloton pelaaminen ei ollut riittävän hyvällä tasolla. Alusta oli meille vaikea ja syöttövirheitä oli paljon.

Keltavihreillä on meneillään kiireinen liiga- ja cup-otteluiden taival. Pelaajien rasitusta täytyy jakaa, jotta vauhti ei hiivu ja lisäloukkaantumisilta vältytään.

– Voi olla, että suoritamme pelaajarotaatiota. Tarvitsemme Honka-peliin lisää tuoreita jalkoja. Tiistai tulee nopeasti, Wiss muistuttaa seuraavasta kotiottelusta Tammelassa.

Ilves-FC Honka Tammelan stadionilla tiistaina 7.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia