vko.17 // 3.5.2019

HIFK:n Thodesen: ”Jatkossa meidän täytyy olla päättäväisempiä hyökkäyksessä”

Kuva: Juha Tamminen

HIFK kärsi kauden viidennessä Veikkausliigan ottelussaan perjantaina niukan 0-1-vierastappion RoPS:lle.

Ottelun ensimmäinen puoliaika meni stadilaisten hienoisessa hallinnassa, mutta suurempia maalipaikkoja ei joukkueelle tullut. Kotijoukkue onnistui hyödyntämään yhden harvoista maalipaikoistaan ensimmäisellä puoliajalla, kun joukkue riisti HIFK:lta pallon ja pääsi vastahyökkäykseen. Tommi Jäntti laukoi pallon IFK-maaliin terävällä laukauksella Moraes Agnaldon syötöstä.

Peli oli ajoittain kovaa, ja HIFK:n Tero Mäntylä ja Jakob Dunsby saivat molemmat keltaisen kortin viitisen minuuttia ennen taukoa. Lisäosumia ei nähty, ja tauolle mentiin siis kotijoukkueen johdossa.

Päävalmentaja Tor Thodesen päätti tuoda lisää hyökkäysvoimaa kentälle toisen puoliajan aikana, kun ensin Erikson Carlos otettiin kentälle Kevin Larssonin tilalle. Brasilialainen pääsikin nopeasti väläyttelemään nopeuttaan, kun hän pääsi laukomaan nopean nousun jälkeen. Laukaus meni kuitenkin ohi kotijoukkueen maalin. Toisen puoliajan puolessavälissä oli puolestaan Njazi Kuqin vuoro tulla kentälle kolmatta kertaa tällä kaudella, kun Dunsby otettiin vaihtoon.

Kuqi pääsi hyvään maalintekopaikkaan ottelun loppuminuuteilla, mutta Riku Selanderin keskityksestä tullut pusku ei sekään mennyt ohi Antonio Regueron rovaniemeläisten maalissa. Ottelun viimeisellä kympillä myös Hussein Mohamed pääsi ensimmäistä kertaa kentälle tällä kaudella, ja hänen osaltaan kyseessä oli myös ensimmäiset peliminuutit Veikkausliigatasolla.

Myös RoPSin Aleksander Kokolle pelattiin hyvä maalintekopaikka, mutta Arnold Origi ehti loistavasti torjumaan Kokon vaarallisen laukauksen. HIFK ei enää onnistunut luomaan lisää tilanteita hyökkäyspäädyssä, joten lopputuloksena oli tänään tappio rovaniemeläisille lukemin 0-1.

– Olin tänään hieman yllättynyt siitä, että hallitsimme ottelua selvästi ja olimme aloitteellisia varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, vaikka tulos oli tauolla meitä vastaan. Jatkossa meidän täytyy olla päättäväisempiä hyökkäyksessä, ja käyttää hallintaamme paremmin hyväkseen, niin että se myös näkyy tulostaululla. Tämän asian kanssa tulemme tekemään töitä tästä eteenpäin, kommentoi Thodesen.

HIFK:n keskikenttäpelaaja Xhevdet Gela pelasi uransa 200. ottelun Veikkausliigassa.

HIFK-IFK Mariehamn keskiviikkona 8.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.