AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 2.5.2019

Ilves-pakille merkkipaalu perjantain HJK-ottelussa

Ilves-pakille merkkipaalu perjantain HJK-ottelussa

Felipe Aspegren on Ilveksen luottopelaajia. (Kuva: Juha Tamminen)

Kolumbialaissyntyinen 25-vuotias laitapuolustaja Felipe Aspegren pelaa Ilveksessä nyt jo neljättä kauttaan. Oikeana laitapuolustaja pelaava Aspegren on ollut tärkeä pala Ilveksen puolustuslinjassa, joka alkukauden perusteella on selkeästi Veikkausliigan pitävin linja.

Aspegren muutti Suomeen alle kouluikäisenä ja hänen ensimmäiseksi joukkueekseen tuli HJK Kannelmäki.

- Kolumbiassa olin jo aivan pienestä pitäen pelaillut jalkapalloa pihoilla ja kaduilla kavereiden kanssa, mutta ensimmäiseen joukkueeseen liityin vasta Suomessa, Aspegren muistelee Ilveksen verkkosivuilla.

Lahjakas nuorukainen pelasi koko junioriuransa Klubin riveissä ja samalla edusti Suomessa useissa eri poikien maajoukkueissa.

HJK:ssa Aspegren pääsi ainoastaan kertaalleen Veikkausliigaotteluun mukaan, silloinkin ainoastaan penkille.

- Kilpailu oli Klubissa silloinkin niin kovaa ja minulle sanottiin aika suoraankin, että kannattaa hakea peliaikaa muualta. Tunsin olevani Veikkausliigatasoinen pelaaja, joten oli aika suunnata katseet muualle. Pelipaikka löytyikin sitten Interistä, jossa pääsinkin heti isoon rooliin, hän kertaa lähtöään pääkaupunkiseudulta.

Matka jatkui seuraavaksi kaudeksi sitten Seinäjoelle, mihin Aspegrenin houkutteli Simo Valakari.

- Seinäjoella homma ei oikein kunnolla lähtenyt käyntiin ja siirryinkin loppukaudeksi lainalle TPS:ään, johon Laurikaisen Mika minut halusi, Aspegren jatkaa.

Matka jatkui seuraavaksi Kotkaan, jossa KTP:n riveissä alkoi pelikin jälleen kulkea hyvään malliin. Joukkueen putoaminen Ykköseen aiheutti jäälleen nuorukaiselle uuden seuran etsinnän.

- Sukulaismies Mourad Seddiki tunsi Jarkko Wissin erittäin hyvin ja vinkkasi meille molemmille toisistamme ja sitä kautta saavuin Tampereelle ja Ilvekseen, kertoo Aspegren viimeisestä siirrostaan.

Aspegren onkin viihtynyt Tampereella erittäin hyvin, vaikka viettääkin suurimman osan vapaapäivistään pääkaupunkiseudulla perheensä luona.

- Tämä on hyvä paikka kehittyä jalkapalloilijana ja uskonkin kehittyneeni jokaisen kautena, Aspegren jakaa kiitosta.

Uransa vasempana laitapuolustaja aloittanut Aspegren on vakiinnuttanut paikkansa tällä kaudella Ilveksessä oikeana laitapuolustajana.

- Minulle ei kauheasti ole väliä kummalla puolella pelaan, molemmat puolet käyvät yhtä hyvin, hän miettii pelipaikastaan.

Aspegren on paitsi erittäin hyvin riistoihin kykenevä puolustaja, niin myös todella nopeajalkainen pelaaja. Häneltä nähdäänkin peleissä lukuisia nousuja laitaa pitkin.

- Pyrin käyttämään vahvuuksiani pelissä, siksi teen noita nousuja. Hiukan enemmän toivoisin saavani myös palloa laidalle, hän vielä jatkaa.

Aspegrenin otteita nähtävissä perjantaina Telia 5G Areenalla klo 18.30 alkaen, kun HJK isännöi jännittävää huippukamppailua. Aspegrenilla on takanaan nyt 150 Veikkausliigaottelua, joten kokemusta hänellä alkaa jo olemaan kohtuullisesti. Seuraava peli on hänelle sadas virallinen ottelu Ilveksen väreissä, joten pienimuotoinen juhlaottelu nähtäneen Helsingissä perjantaina.


HJK-Ilves Telia 5G Areenalla perjantaina 3.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia