AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 2.5.2019

HIFK ei aio taistella häntäpäässä: "Joukkueena halutaan enemmän"

HIFK ei aio taistella häntäpäässä: "Joukkueena halutaan enemmän"

Kuva: HIFK

Nousijajoukkue HIFK on osoittanut parissa viime pelissä, että se pystyy kaatamaan Veikkausliigan kärkijoukkueita.

HIFK nappasi pisteen derbyssä HJK:lta ja jatkoi vahvoja otteitaan viime kierroksella kaatamalla mestarikandidaatteihin lukeutuvan FC Hongan. Se oli stadilaisille kauden ensimmäinen voitto.

- Maistui tosi hyvältä ja pisteet olivat tärkeät. Honka on yksi sarjan parhaimmista joukkueista. Noita pisteitä ei välttämättä laskettu etukäteen, joten tuntui tosi hyvältä saada ne kolme pistettä, toteaa HIFK:n puolustaja Hannu Patronen.

Suomen Cupissa ja Veikkausliigan kahdessa ensimmäisessä pelissä HIFK:n peli ei vielä kulkenut, mutta ottelu ottelulta peli alkaa näyttää paremmalta.

- Alussa oli vähän vaikeuksia, mutta nyt se alkaa näyttää tosi hyvältä. Treeneissä sen huomaa. Alkaa tuntemaan kavereita, miten ne liikkuu, mihin ne haluaa syötöt. Se auttaa paljon, Patronen toteaa.

Patrosella on takana Veikkausliigapelejä Hongan ja HJK:n paidassa sekä komea ura ulkomailla. 34-vuotias konkari uskoo, että HIFK:lla on potentiaalia taistella muustakin kuin vain sarjapaikkansa uusimisen puolesta.

- Oli vaikea arvioida joukkuetta preseasonilla, kun itsekin olin loukkaantuneena ja tuli paljon uusia pelaajia. Meillä on paljon nälkäisiä pelaajia, jotka ei tyydy häntäpäässä olemaan. Kyllä me joukkueena halutaan enemmän kuin olla siellä häntäpäässä. Ollaan toki pieni seura ja pieni budjetti. Joka pelissä ollaan altavastaaja, joten edetään nöyrin mielin joka peliin. Meidän kauden taktiikka on, että edetään peli kerrallaan ja kaikki pisteet ovat tervetulleita meille, Patronen toteaa.


RoPS-HIFK Rovaniemen Keskuskentällä perjantaina 3.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia