vko.17 // 30.4.2019

FC Lahti ja VPS pistejakoon (FC Lahti-VPS 1-1)

FC Lahti ja VPS pelasivat tiistai-iltana 1-1 -tasapelin Veikkausliigassa. Steven Morrissey vei VPS:n johtoon ensimmäisen puoliajan lopulla, mutta FC Lahden Josu tasoitti puntit kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa.

FC Lahti aloitti ottelun pirteästi. Kotijoukkue prässäsi ylhäältä ja pääsi heti ensimmäisillä minuuteilla vetopaikoille. Toisessa päässä VPS pääsi lähelle 6. minuutilla, kun Steven Morrisey tälläsi takakulmasta hieman ohi. VPS:n hallintajakso päättyi reilun kymmenen minuutin kohdalla.

Lahti sai puolittaisia paikkoja vapaapotkujen ja keskitysten kautta. Paine kasvoi vähitellen vaasalaisten alueella. Keskitykset avasivat laitureille tiloja, mutta viimeiset syötöt maalille eivät osuneet kohdilleen. Pieni epätarkkuus pelasti vaasalaiset useamman kerran.

VPS siirtyi johtoon 44. minuutilla nopean vastaiskun päätteeksi. Samu Alanko pelasi matalan pallon maalille ja Morrissey ohjasi läheltä verkkoon.

Toisen puoliajan alussa VPS pääsi jopa kolmea yhtä vastaan, kun Lahti menetti pallon hyökkäyspäässä. Pallo pomppi tolppaan ja lopulta Josu siivosi pelivälineen kauemmas maalistaan. Lahden vastaus tuli hetken päästä. Coubronne tälläsi vasurillaan niukasti takakulmasta yli.

Tunnin kohdalla Lahden peli puuroutui pitkäksi toviksi. Pallo ei liikkunut, eikä vastaavasti prässipeli ollut tarpeeksi tehokasta. VPS sai puolustuksensa tiiviiksi tehden Lahden pelaamisesta vaikeaa.

Tasoitus tuli kuin se sanonnan kuuluisa salama kirkkaalta taivaalta. Espanjalaistaiteilija Josu tälläsi väpättävän täsmätykin VPS-maalin takakulmaan. Maali jäi kamppailun viimeiseksi osumaksi. Pisteet tasattiin ja tasapeli oli Lahdelle kauden kolmas viidestä pelistä. VPS puolestaan pelasi jo neljännen perättäinen tasapelin.

FC Lahti-SJK Lahden Kisapuistossa sunnuntaina 5.5. klo 18.30 ja VPS-HJK Elisa Stadionilla tiistaina 7.5. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.