FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.16 // 25.4.2019

​RoPS tekee esimerkillistä yhteistyötä: "Ihan varmasti tulee hyviä pelaajia"

​RoPS tekee esimerkillistä yhteistyötä: "Ihan varmasti tulee hyviä pelaajia"

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigaseura Rovaniemen Palloseura on luonut laajan seurayhteistyöverkoston.

RoPS on jalkauttanut yhteistyönsä koko Lapin alueelle. A-maajoukkueen valmentajistoon kuuluva Mika Nurmela toimii myös Pohjoisen aluevalmentajana ja on iloinen RoPS:n viedessä lappilaista jalkapalloa eteenpäin.

- Todellakin vie. RoPS on tehnyt esimerkillistä työtä siinä. Taitaa kuulua yhteistyöseurasateenvarjon alle nyt noin yhdeksän seuraa Sodankylässä, Kolarissa, Kemijärvellä. RoPS on ottanut ison vastuun lappilaisen jalkapallon kehittämisestä. Uskon, että jossain välissä joku päivä se on RoPS:n etu, että tekevät sen pelaajapolun, pohtii Nurmela Suplan Huucastissa.

- Sitä on itse asiassa jo suunniteltu ja tehty viimeisen neljän vuoden aikana. Oli FIFA:n tukema projekti, joka kesti kolme vuotta. Kierrettiin Sodankylä, Kemijärvi, Ivalo. Pyritty madaltamaan kynnystä, jotta saadaan sinne hyvää toimintaa ja sitä kautta jonain päivänä myös pelaajia sieltä. RoPS tekee esimerkillistä työtä sen valmentajakoulutuksen osalta näihin seuroihin. Ihan varmasti, kun valmentajaosaaminen kasvaa, niin sieltä tulee hyviä pelaajia. Toivottavasti ne tulee RoPS:n kautta. Tietenkin olisi todella hienoa, kun saataisi joku päivä A-maajoukkueeseen pelaaja esimerkiksi Ivalosta, Nurmela toteaa.

Lähde: Supla
Lisää uutisia