vko.16 // 25.4.2019

Martin ja Ivanov Hongan tehomiehet kotivoitossa (FC Honka-FC Inter 3-2)

FC Honka otti kotivoiton FC Interiä vastaan torstaina.

FC Honka voitti torstaina FC Interin kotikentällään Espoossa lukemin 3-2. Kotivoitto oli espoolaisille kauden ensimmäinen. Kotiavauksensa joukkue oli hävinnyt aiemmin IFK Mariehamnille.

Torstain ottelu oli pelillisesti alusta lähtien tasainen. Honka loi ottelun ensimmäisen vaarallisen tilanteen puolen tunnin pelin kohdalla. Lucas Kaufmann lähetti nopean vastahyökkäyksen päätteeksi keskityksen maalille, ja vain Interin Alvaro Munizin katko takatolpalta esti avausmaalin synnyn.

Muutama minuutti myöhemmin avausmaali kuitenkin nähtiin. Robert Ivanov lähetti keskiympyrän kaarelta korkean pystysyötön Inter-puolustuksen selustaan, ja Borjas Martin pääsi puskemaan pallon ohi Henrik Moisanderin. Borjasille maali oli kauden neljäs maali ja Honka siirtyi 1-0-johtoon.

Vierasjoukkue Inter tuli kuitenkin tasoihin vielä ennen taukoa. Niko Markkulan tarkka keskitys oikealta laidalta löysi maalin edestä Mika Ojalan, joka ohjasi pallon varmasti Honka-verkkoon.

Inter pelasi maalinsa jälkeen vahvasti. Filip Valencic ja Timo Furuholm pääsivät molemmat vuorollaan kokeilemaan maalintekoa hyviltä paikoilta, ja vain Tim Murrayn varmat otteet Honka-maalilla pitivät lukemat ennallaan.

Enempää osumia avausjaksolla ei lopulta siis nähty, joten tauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

Toisen jakson alussa Honka otti pelin hallinnan itselleen ja siirtyi uudelleen johtoon 58. minuutilla kulmapotkutilanteesta. Ivanov veti kaksi Inter-puolustajaa kiinni itseensä, ja maalin edustalle aivan vapaaksi jäänyt Martin pääsi puskemaan Hongan 2-1-johtoon. Espanjalaishyökkääjälle maali oli jo kauden viides neljään pelattuun otteluun. Sillä irtoaa myös koko Veikkausliigan maalipörssin kärkipaikka.

Kaufmann oli lähellä lisätä Hongan johtoa 68. minuutin pelin jälkeen. Moisander onnistui kuitenkin venyttämään brassin kierteisen vapaapotkun tielle.

Vierailija FC Inter oli sisukas ja tuli vielä toistamiseen tasoihin. Valencic katkoi Ivanovin puskun ja pelasi maalin eteen Ojalalle, joka viimeisteli illan toisen osumansa. 76 minuuttia kellossa ja lukemiksi 2-2.

Keltamustat näyttivät kuitenkin jälleen sekä vahvuuttaan erikoistilanteissa ja sen, että asennetta ja vahvaa voittamisen tahtoa löytyy. Ottelun voittomaali syntyi 81. minuutilla. Kaufmann lähetti kulmapotkun takatolpalle, josta Demba Savage palautti sen maalin edustalle. Luis Silvan ja Borjas Martinin laukaukset pysähtyivät pelaajamuuriin, mutta kolmantena yrittäneen Ivanovin vasemman jalan kuti upposi lopulta verkkoon ja toppari pääsi juhlimaan maalia jälleen upeasti mukana olleen Hongan kannattajaryhmän HK05:n luokse.

HIFK-FC Honka Telia 5G Areenalla maanantaina 29.4. klo 18.30 ja FC Inter-HJK Veritas Stadionilla maanantaina 29.4. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.