FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.16 // 25.4.2019

​Ensimmäisen Stadin derbynsä pelannut HJK:n luottomies pettyi tulokseen, mutta tunnelma ihastutti

​Ensimmäisen Stadin derbynsä pelannut HJK:n luottomies pettyi tulokseen, mutta tunnelma ihastutti

Maksim Rudakov pelaa erinomaista alkukautta HJK:n maalilla. (Kuva: Juha Tamminen)

Maksim Rudakov pelasi tiistaina uransa ensimmäisen Stadin derbyn.

Stadin derbyt palasivat Veikkausliigan ohjelmistoon täksi kaudeksi, kun HIFK palasi pääsarjatasolle yhden Ykkösessä vietetyn kauden jälkeen.

Ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu pelattiin tämän kauden osalta tiistaina. HJK ja HIFK pelasivat yli 10 000 katsojan edessä kuumatunteisen 1-1-tasapelin.

Ennakkosuosikkina Suomen hallitsevana jalkapallomestarina kamppailuun lähteneen HJK:n miehistössä tasapeli ei juuri lämmittänyt.

- Totta kai olen pettynyt tulokseen. Tämä on derby ja on hyvin tärkeää meille ja kannattajille voittaa tällaiset pelit. 1-1 ei ole paras tulos, mutta on se silti piste, hyvän pelin pelannut HJK:n maalivahti Maksim Rudakov sanoi.

Kaikki viisi sarjapeliä tällä kaudella pelannut Rudakov, 23, saapui Klubiin viime kaudeksi lainalle emoseurastaan Zenitistä. Tiistaina hän pelasi ensimmäisen Stadin derbynsä, josta oli kuullut ennakkoon paljon positiivista. Puheet saivat myös odotukset nousemaan.

- Jätkät ja valmennustiimi olivat kertoneet ennen peliä, että tämä on isoin derby Suomessa, ja että paikalla tulee olemaan paljon kannattajia ja tunnelma on mahtava. Se olikin fantastista, kiitos siitä kannattajille. Mutta emme kuitenkaan saaneet tästä tulosta, joten on pakko jatkaa työntekoa.

Heti ottelun alussa peli oli hetken poikki, kun HJK:n kannattajapäädystä lensi soihtu Rudakovin vartioiman eteläpäädyn puoleisen maalin läheisyyteen.

- En ollut peloissani siitä, mutta jätkät sanoivat jo ennen kauden alkua, että jos jotain heitetään kentälle, mene sivuun. Tämmöisestä tilanteesta ei tietenkään ole niin hyvä aloittaa peliä.

Rudakov esiintyi vahvasti HIFK:ta vastaan ja on ollut viime peleissä HJK:n avainpelaaja niin KuPS:aa kuin SJK:ta vastaan. Molemmissa peleissä hän on torjunut nollan. Etenkin Kuopiossa venäläinen venyi mitä mahtavimpiin torjuntoihin ja pelasti Klubille pisteen.

- Kauden alku on sisältänyt minulle paljon hommia. Joukkue ja taktiikkamme on uusi tälle kaudelle. Hyvä tästä tulee, olen varma siitä. Meidän täytyy ottaa pisteitä ja jatkaa työntekoa.

HIFK:n tasoitusmaalissa Rudakovilla ei ollut juuri mahdollisuuksia, kun Erikson Carlos pääsi viimeistelemään kulmapotkusta lähietäisyydeltä. Se katkaisi Rudakovin yli 240 minuutin nollataian.

- Se oli mainio keskitys. Joku etutolpalta jatkoi pallon taakse, ja siitä tuli neutraali pallo, jossa hävisimme kaksinkamppailun ja pelaaja pääsi vetämään läheltä kovaa. Se oli vaikea torjuttava, Rudakov pohti.


FC Inter-HJK Veritas Stadionilla maanantaina 29.4. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.49 // 12.12.2019
Lisää uutisia