FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.16 // 23.4.2019

​IS: Pikkuhuuhkajien lahjakas hyökkääjä janoaa kentälle pääsyä Stadin derbyssä

​IS: Pikkuhuuhkajien lahjakas hyökkääjä janoaa kentälle pääsyä Stadin derbyssä

HJK:n Eetu Vertainen (kesk.) aloittaa Stadin derbyn vaihtopenkillä. (Kuva: Juha Tamminen)

Eetu Vertainen janoaa peliaikaa tiistai-illan Stadin derbyssä, kun HJK ja HIFK kohtaavat.

HJK:n hyökkääjä Eetu Vertaista jännitti paljon, kun hän pelasi viime kesänä Suomen alle 19-vuotiaiden poikien EM-kisajoukkueessa Seinäjoella ja Vaasassa pelatussa turnauksessa.

– EM-kisoissa ennen Italia-ottelua tärisin puoli tuntia ennen peliä ja ihmettelin, mitä kropassani tapahtuu. Otin rauhallisesti, se meni ohi ja pelasin ihan jees. Myös HJK:n ottelussamme Rangersia vastaan oli yli 20 000 katsojaa. Uskon, että ne kokemukset auttavat jatkossa, Vertainen kertoi.

Kun jännityksen kanavoi, siitä voi olla myös apua kentällä.

– Koen, että tulevissa isoissa peleissä fiilis saa syttymään minut entistä paremmin. Oikeanlainen jännitys auttaa. Jos peliin menee ilman mitään jännitystä tai paineita, yleensä ei tule hyvä tulos, Vertainen sanoi.

Tiistai-iltana Telia 5G Areenalla nähdään yli 10 000 katsojaa HJK:n ja HIFK:n kohdatessa Stadin derbyssä. Vertainen on valmis uransa ensimmäiseen Helsingin paikallisotteluun.

- Ihan huikea päästä pelaamaan. Odotan peliä tosi innoissani.

Klubin seiskapaitaa kantava Vertainen, 19, kuuluu nykyisin Suomen U21-maajoukkueryhmään. Hän aloittaa Stadin derbyn vaihtopenkillä.


HJK-HIFK Telia 5G Areenalla tiistaina 23.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa. Peli näkyy myös tv-kanava Jimillä. Ottelun ennakkostudio alkaa klo 18.

Lähde: Ilta-Sanomat
Lisää uutisia