FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.16 // 22.4.2019

​Stavitskin paluu venyy - laituri palasi Ranskaan saamaan jatkohoitoa

​Stavitskin paluu venyy - laituri palasi Ranskaan saamaan jatkohoitoa

Timo Stavitski RoPS-paidassa kaudella 2017. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseuraan helmikuussa lainalle saapunut Timo Stavitski ei pääse aloittamaan pelejä RoPS:n paidassa. Ranskalaisen SM Caenin organisaatioon kuuluvan Stavitskin alaraajavamma vaatii jatkohoitoa.

Alun perin Timo Stavitski siirtyi Rovaniemen Palloseuraan kaudelle 2017. HJK:n reservijoukkue Klubi 04:stä saapunut laitapelaaja nousi nopeasti Veikkausliigan seuratuimpien nuorten lupausten joukkoon.

Stavitskin erityisominaisuus on hänen räjähtävä nopeutensa, joka herätti myös Euroopan suurten seurojen mielenkiinnon. Kauden päätteeksi hänet myytiin Ranskan pääsarjassa pelaavaan SM Caeniin.

Stavitskin viime kausi kului pääosin lainalla Kroatian pääsarjan NK Osijekissa. Peliaika Kroatiassa jäi vähäiseksi, joten SM Caen ja RoPS sopivat talvella Stavitskin lainaamisesta takaisin Rovaniemelle heinäkuun puoliväliin saakka.

Stavitskin alaraajavamma oli etukäteen osapuolten tiedossa. Arvioihin perustuen vamman uskottiin olevan lopullista lievempi. Kaikkien osapuolten ymmärrys oli, että Stavitskin vamma pystyttäisiin hoitamaan talven aikana konservatiivisin toimenpitein, ja hän pääsisi pelaamaan Veikkausliigaa suunnitelmien mukaisesti.

Valitettavasti Stavitskin kuntoutuminen ei edennyt toivotulla tavalla, vaan pelikuntoon toipuminen vaatii jatkotoimenpiteitä. Stavitski on jo palannut takaisin Ranskaan, ja hoitovastuu on tällä hetkellä SM Caenillä.

Lisää uutisia