FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.16 // 22.4.2019

​Stadin derbyt ovat täällä taas: "Ainutlaatuisia pelejä Veikkausliigassa"

​Stadin derbyt ovat täällä taas: "Ainutlaatuisia pelejä Veikkausliigassa"

Kuva: Juha Tamminen

HIFK nousi kaudeksi 2019 takaisin Veikkausliigaan ja sen myötä palasivat odotetut Stadin derbyt Veikkausliigan otteluohjelmaan.

HJK:n leirissä on odotettu innolla paikallispelien paluuta. Akseli Pelvaksella niitä on takana jo useampia, mutta edelleen niitä odotetaan pikkupojan innolla.

- Odotan kovasti. Vuoden tauon jälkeen hienoa saada ne takaisin ohjelmaan. Onhan ne aivan erityisiä pelejä. Mediahuomiota on, todennäköisesti täysi tupa. Ovathan ne ainutlaatuisia pelejä Veikkausliigassa tällä hetkellä ja nostaa koko sarjan mielenkiintoisuutta. Varmasti saa extralautauksen, ei tarvitse sellaista erikseen itsestään lähteä hakemaan, Pelvas toteaa.

Aiemmat Stadin derbyt ovat olleet täynnä tunnetta ja latausta. Joukkueet ovat taistelleet Veikkausliigassa aivan eri sarjasijoituksista, mutta se ei ole derbyissä näkynyt. Ottelut ovat olleet tasaisesti tasaisia.

- En tarkkaan muista kaikkia tuloksia, mutta sellainen mielikuva, että tasapelejä, niukkoja voittoja ja ollaan taidettu hävitäkin. Jos miettii sarjataulukkoa, voisi olettaa, että olisi helpompi peli meille. Monesti se tekee asetelmat jopa vaikeamammaksi. HIFK:lle panos on entistäkin isompi. Niillehän se on ehdoton kärkipeli sarjassa isolla todennäköisyydellä, toki meillekin iso peli, mutta jos ollaan mitalitaistossa ja HIFK ei ole, niin Stadin derbyn status nousee heidän asteikollaan. Ei ole verrattavissa normaaliin sarjapeliin. Oma pelinsä, kuten cupin finaali tai vastaava. Monta asiaa voi tapahtua, mitä normipelissä ei niin suurella todennäköisyydellä ainakaan tapahdu, Pelvas pohtii.


HJK-HIFK tiistaina 23.4. klo 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia