FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.15 // 21.4.2019

​Ilveksessä tiedetään seuraavan ottelun merkitys - "Olisi todella hyvä tilanne"

​Ilveksessä tiedetään seuraavan ottelun merkitys - "Olisi todella hyvä tilanne"

Edellisessä ottelussa Ilves pelasi maalittoman tasapelin VPS:ää vastaan. Seuraavaksi tamperelaiset saavat vastaansa SJK:n. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves kohtaa seuraavaksi SJK:n Veikkausliigassa.

Tamperelaisen Ilveksen vuosi 2019 on ollut toistaiseksi tappioton. Joukkue on voittanut valtaosan otteluistaan ja pelannut muutamia tasapelejä.

Kahden Veikkausliigaottelun jälkeen kissapaidoilla on kasassa neljä pistettä. Ensin se kukisti sarjanousija KPV:n ja pelasi viimeisimpänä maalittoman tasapelin VPS:ää vastaan.

Hienot tulokset ovat nostaneet tunnelmaa joukkueessa entisestään ja tuoneet yhä enemmän uskoa mahdollisuuteen menestyä.

- Kyllähän se itseluottamusta ruokkii kun huomataan, ettemme ehkä enää ole se altavastaaja peleissä. Kun tulee ylemmän keskikastin joukkueita vastaan tiedämme, että pystymme haastamaan pelillisesti ja myös tuloksellisesti, Ilveksen keskikenttämies Matias Ojala selitti.

- Tulokset ovat kasvattaneet tervettä itseluottamusta, mutta ei meillä joukkueessa mitään uhoa ole ollut. Emme ole uhonneet mediassa olevamme mestareita. Kyllä me joukkueen sisällä tiedetään, että taistellaan kärkipään paikoista tämä vuosi ja varmasti moni uskoo, että otetaan tänä vuonna vähintään mitali ja mennään Suomen cupissa pitkälle - kuten ollaan jo menty.

Seuraavaksi Ilves saa vastaansa SJK:n, joka on voittanut kolmesta ottelustaan kaksi ja pelannut kerran tasan.

- Kun heitä vastaan tulisi kolme pistettä, niin se olisi todella hyvä tilanne, Ojala sanoi.

Tuosta ottelusta Ojala on varmuudella sivussa loukkaantumisensa vuoksi. Hän joutui jättämään sunnuntaina kentän jo kahdeksannella minuutilla loukkaannuttuaan VPS:ää vastaan pelatussa kotiottelussa.

Ojala katsoi ottelun loppuun pukukopissa puhelimestaan. Pelissä ei nähty maaleja, ja sitä Ojala osasikin odottaa.

- Se oli vähän erityinen peli siihen nähden mitä VPS-Ilves-pelit olivat viime vuonna. Aiempina vuosina se on yleensä mennyt niin, että "Vepsu" on pitänyt palloa ja Ilves on ehkä vähän vetäytynyt ja panostanut vastahyökkäyksiin. Nythän pelin kuva oli aika lailla päinvastainen: me pidimme palloa ja VPS puolusti syvällä ja panosti enemmän vastahyökkäyksiin.

VPS sai luotua muutaman vaarallisen vastahyökkäyksen. Ilves ei paikoilla juhlinut.

Oman vaikeutensa maalitilanteiden rakentamiseen toi myös Ratinan nurmi, joka oli vielä epätasainen.

- Kentän kunto vaikutti varmasti molempien pelaamiseen tosi paljon. Jos ennen peliä olisi pitänyt veikata tulosta, niin varmaan aika moni olisi veikannut nollanollaa. Sarjapelit ovat olleet tasaisia Vepsun ja Ilveksen välillä, samaa kaavaa tämäkin noudatti, Ojala analysoi.


SJK-Ilves OmaSp Stadionilla maanantaina 22.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia