FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.15 // 20.4.2019

Miksi Mikael Soisalo oli niin hyvä Ilveksessä? - ”Jallu osasi pistää minut välillä hiljaiseksi”

Miksi Mikael Soisalo oli niin hyvä Ilveksessä? - ”Jallu osasi pistää minut välillä hiljaiseksi”

Kuva: Juha Tamminen

Mikael Soisalo debytoi Veikkausliigassa kaudella 2016 ja voitti Ilveksen paidassa pronssia ja vuoden tulokkaan tittelin.

FC Hongan kasvatti Mikael Soisalo siirtyi HJK:sta Ilvekseen, kun peliajan saavuttaminen helsinkiläisten edustusjoukkueessa ei vaikuttanut realistiselta tavoitteelta.

Meno Jarkko Wissin valmentamassa Ilveksessä oli kuitenkin hurjaa. Soisalo viimeisteli seitsemän maalia ja antoi viisi maaliin johtanutta syöttöä.

- Pelityyli palveli minua ja ympärillä oli oikeita pelaajia. Olin nuori jätkä, jolla oli liian suuret luulot itsestäni. Mutta minulla oli Ilveksessä selkeä kuri, "Jallu" osasi pistää minut välillä hiljaiseksi. Hän laittoi minut tekemään oikeita asioita, mutta samaan aikaan minulla oli vapaa olo. Tuli tunne, että saan tehdä mitä vain ja vaan pelata tätä kivaa futista. Mutta siis samaan aikaan roolini kentällä oli hyvin tarkka, Soisalo muisteli Suplan Huucast-podcastissa.

- Kaikki meni yllättävän helposti. Hyppäsin liigajoukkueen mukaan, pelasin vahvuuksillani ja heikkouteni piilotettiin. Uskoin kyllä, että pärjään liigassa, mutta noin paljon en odottanut. Ehkä olisi pitänyt! Siitä jäi kokonaisuudessaan todella hyvä fiilis. Tuolta se tuntuu, kun pelaajasta saadaan kaikki hyvät puolet irti.

Soisalo siirtyi yhden llves-kauden jälkeen hyvällä sopimuksella Englantiin Middlesbroughin organisaatioon. Läpimurto edustusjoukkueeseen Mestaruussarja-seurassa jäi tekemättä, mutta ura jatkuu Belgian pääsarjassa Zulte Waregamin paidassa. Laituri on noussut viime viikkoina avauskokoonpanoon. Soisalo on myös Suomen U21-maajoukkueen runkopelaaja.

Millaista Veikkausliigan kautta 2019 hän sitten povaa?

- HJK:lla on paras materiaali, niin tylsä vastaus kun se onkin. Heidän pitäisi voittaa. Toivon kuitenkin, että Ilves ja FC Honka olisivat ainakin neljän parhaan joukossa. Toivon, että HJK ei voittaisi liigaa, koska se puskisi samalla heitä vielä enemmän eteenpäin. Että heidän pitäisi tehdä asioita vielä paremmin. Heillä on paljon nuorisomaajoukkuepelaajia, se on kiva juttu.

- Sanotaan, että Honka on ykkönen, HJK kakkonen ja Ilves kolmas, laituri linjaa.

Kaikki Veikkausliigaottelut kaudella 2019 suorina lähetyksinä Ruutu-palvelun kautta.

Lisää uutisia