vko.15 // 20.4.2019

Honka haki voiton KuPS:sta (KuPS-FC Honka 0-3)

FC Honka katkaisi KuPS:n tappiottomien otteluiden putken hakemalla lauantaina voiton Savon Sanomat Areenalta selkein lukemin 0-3.

Hongan johtomaalin avausjaksolla viimeisteli Juha Hakola ja loppulukemat toisella jaksolla iskivät Borjas Martin ja Arlind Sejdiu.

Hakola pääsi yrittämään maalintekoa jo toisella peliminuutilla puskien hyvästä paikasta ohi. Hakola oli varttitunnin kohdalla uudelleen oikeassa paikassa ja onnistui maalinteossa: laidasta tuli napakka keskitys maalin edustalle ja Hakola täräytti pallon lujaa maaliin suoraan syötöstä: 0-1.

Ensimmäinen puoliaika jatkui tasaisena avausmaalin jälkeen. Honka piti palloa pitkiä aikoja hallussaan esitellen kuopiolaisille mainioita pelitaitojaan, tilanteet jäivät vähiin ja tauolle mentiin 0-1-lukemissa.

KuPS tuli toiselle puoliajalle sisuuntuneella ilmeellä ja Ilmari Niskasella oli loistava paikka iskeä pallo tyhjään maaliin (47 min), Honka-puolustus onnistui jotenkin torjumaan tilanteen kulmapotkuksi. Pian tämän jälkeen kotijoukkueelle sattui paha syöttöharha, josta Martin Borjas pääsi etenemään laukaisupaikkaan ja tykitti tarkasti tolpan viereen 1-1 (53 min).

Petteri Pennasen vapaapotku aiheutti Honka-maalille vaaratilanteen (57 min) ja puolustaja Kalle Taimin pitkä sivurajaheitto aiheutti Hongan maalille uutta säpinää (82 min). Ville Saxmanin pusku suuntautui maalin ylitse (88 min). Arlind Sejdiu pääsi lopussa kruunaamaan Hongan voittolukemiksi 0-3 ja sarjapisteet matkasivat hyvin pelanneen Honka-joukkueen matkassa Espooseen.

RoPS - KuPS Rovaniemen Keskuskentällä perjantaina 26.4. kello 18.30 ja FC Honka - FC Inter Tapiolan urheilupuistossa torstaina 25.4. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KuPS:n tiedote