FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.15 // 20.4.2019

​HJK sai selätettyä vaikeutensa: "Ainahan siinä hetki menee"

​HJK sai selätettyä vaikeutensa: "Ainahan siinä hetki menee"

Kuva: Juha Tamminen

Suomen Cupin 13 kertaa voittanut HJK tippui tänä vuonna kisasta jo lohkovaiheessa.

Hallitseva mestari on uudistunut pelaajistonsa puolesta paljon viime kaudesta. HJK:n juniorimyllystä on noussut tasaisesti omia kasvatteja Klubin edustusjoukkueeseen. Tuoreena esimerkkinä Sebastian Dahlström, joka on Klubin keskikentän avainpelaajia ja joukkueen kapteeni. HJK:ssa on perinteisesti kuitenkin luotettu kokemukseen ja joukkueen runko on koostunut kokeneemmista pelaajista. Kaudella 2019 HJK:n avainpelaajista suuri osa on nuorempaa ikäpolvea.

- On aikaisemminkin ollut nuoria mukana ja säännöllisesti pelaamassa, avauksessa myös. Nyt on vähän enemmän kuin normaalisti. Mikä on hyvä juttu. Jossain välissä aina tapahtuu joukkueen uudistaminen ja nyt meillä on viime vuoteen vaihtunut joukkue paljon. Moni kokeneempi vaihtoi maisemaa. Ihan loogista tietenkin, että otetaan nuorempia pelaajia tilalle, toteaa Klubin kokeneemman kaartin edustaja Akseli Pelvas.

Nuorennusleikkauksen ohella Klubiin saapui myös uusia ulkomaalaisvahvistuksia, viimeisimmät aivan kauden alun kynnyksellä. HJK:n peli ei ollut siksi vielä Suomen Cupin lohkovaiheessa ainakaan tuloksellisesti hyvää, sillä Klubi ei edennyt lohkovaiheesta jatkoon. Veikkausliigakausi sen sijaan alkoi kahdella voitolla.

- Ainahan siinä hetki menee, kun uusia pelaajia tulee, niin kuuluukin tapahtua. Hyvällä mallilla senkin suhteen ja pelaajat paremmin ja paremmin omaksuvat pelitavan ja sen mitä kanssapelaajat kentällä haluaa ja tekee. Sitä kautta joukkueen pelikin alkaa näyttämään koko ajan paremmalle. Koossa on hyvä joukkue ja saadaan varmasti aikaan ihan hyvä kausi, Pelvas ennakoi.


HJK-HIFK tiistaina 23.4. klo 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia