AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.15 // 19.4.2019

Urheiluhenkeä parhaimmillaan: toppari varmisti kolhitulta ystävältään, että kaikki on kunnossa

Urheiluhenkeä parhaimmillaan: toppari varmisti kolhitulta ystävältään, että kaikki on kunnossa

Miro Tenho (vas.) lukeutuu FC Interin luottopelaajiin alakerrassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Turkulaiset ystävykset Miro Tenho ja Riku Riski törmäsivät toisiinsa Veikkausliigakauden avausottelussa. Riski loukkaantui tilanteessa, mutta ei kanna kaunaa.

HJK:n hyökkääjä Riku Riski koki kovia heti Veikkausliigakauden ensimmäisessä ottelussa FC Interiä vastaan. Riski loukkaantui jo 31. minuutilla törmättyään Interin topparin Miro Tenhon kanssa pallointavoittelutilanteessa.

Tenho pystyi jatkamaan ottelua, mutta Riski joutui siirtymään sivuun. Tuskaiselta vaikuttanut Riski kannettiin paareilla pois kentältä samalla kun jääpussi oli hänen vasemman etureitensä päällä.

Riski ja Tenho, turkulaisia molemmat, ovat ystäviä keskenään. Heti HJK:n eduksi 2-1-lukemiin päättyneen ottelun jälkeen Tenho laittoi Riskille viestiä varmistaakseen tämän terveydentilan.

- Pistin hänelle viestiä heti pelin jälkeen ja kysyin, kävikö pahasti. Hän vastasi, että kiitos viestistä ja juttelimme sitten kaverimielessä, Tenho kertoi.

Samassa tilanteessa Tenho sai iskun polveensa. Yhteentörmäys näytti puhtaalta vahingolta ja sitä se Tenhon mukaan olikin. Topparin mukaan asiaan ei liity dramatiikkaa eikä kaunoja kanneta.

- Siinä ei voinut mitään, molemmat törmäsivät toisiinsa kovalla vauhdilla. En nähnyt yhtään hänen tulevan sieltä ja jalat osuivat yhteen. Hänelle tuli paha puujalka ja sain itse iskun polveen. Onneksi ei käynyt pahemmin, Tenho totesi.

Osa saattoi pelätä jopa Riskin kauden olevan ohi. Hän kuitenkin selvisi huomattavasti vähemmällä. HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoi aiemmin Riskin olevan sivussa joitakin viikkoja.


FC Lahti-FC Inter Lahden Kisapuistossa perjantaina 19.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia