AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 18.4.2019

​Inter palaa tekonurmikentälle kalavelkojen maksu mielessä - "Hyvä revanssin paikka"

​Inter palaa tekonurmikentälle kalavelkojen maksu mielessä - "Hyvä revanssin paikka"

Miro Tenhon (vas.) edustama FC Inter kohtaa FC Lahden Lahdessa perjantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter pelaa perjantaina Lahdessa FC Lahden vieraana.

Samalla turkulaisjoukkue palaa tekonurmialustaiselle kentälle. Viimeisimmän ottelun sinimustat pelasi kotikentällään Veritas Stadionilla, jossa on luonnonnurmi.

Vielä epätasaisessa kunnossa oleva alusta aiheutti pallonhallintaan nojaavalle Interille haasteita viikonloppuna, kun SJK onnistui ryöstämään täyden vieraspistepotin 2-1-tuloksella.

- Tuntui siltä, että kenttä oli huonosti pelattavassa kunnossa, niin olisi pitänyt vaan lähteä mahdollisimman selkeällä pelisuunnitelmalla. Tai itse asiassa lähdimmekin, mutta jostain syystä ei toteutettu sitä, Interin toppari Miro Tenho päivitteli.

- SJK toteutti omaansa meitä paremmin. Heillä oli selkeä idea: ei turhia riskejä ja palloja toimitettiin linjan taakse mahdollisimman nopeasti.

Tenho ei muista pelanneensa vähään aikaan yhtä pehmeällä alustalla kuin mitä Veritas Stadionin nurmi oli. Kentän kunto oli nostettu esiin jo ennen ottelun alkua.

- Puhuimme siitä, että kenttä ei tule olemaan sellainen mitä ehkä haluttaisiin. Vaikka pelimme perustuu pallonhallintaan, pitää olla järkeviä sen suhteen. Sitä ei pysty välttämättä harrastamaan ihan samalla tasolla kuin jossain hyvillä kentillä. Lähtökohtaisesti ajattelimme, että pitää lähteä vähän suoraviivaisemmin siihen peliin.

Aivan pelin lopussa Inter oli lähellä tasoittaa ottelun. Tenho pääsi ensimmäisenä kulmapotkuun, mutta hänen päänsä ei osunut kunnolla palloon ja peliväline viuhui Timo Furuholmin jalan hipaisusta maalin ohi.

- Osuin siihen sen verran, että jos en olisi osunut, niin "Furkka" olisi tehnyt. Kyllä se todella lähellä oli, Tenho harmitteli.

Lahteen Inter lähtee maksamaan kalavelkoja ja kasvattamaan samalla pistetiliään. Kolmesta ottelustaan Inter on hävinnyt kaksi 1-2-lukemin ja voittanut yhden samoin lukemin.

- Hävisimme Suomen Cupissa Lahdelle, niin siinä on hyvä revanssin paikka taas. Siellä on tekonurmi, ja olen nurmimies, vaikka viime pelissä olikin huonompi kenttä. Siellä pääsemme ehkä tähän ajankohtaan nähden toteuttamaan paremmin omaa peliämme ja saadaan sitä kautta vastustaja hankaluuksiin.


FC Lahti-FC Inter Lahden Kisapuistossa perjantaina 19.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia