AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 15.4.2019

​FC Hongassa ei haluta tyylipisteitä: "Jos ei tehdä maalia, ei sillä ole väliä"

​FC Hongassa ei haluta tyylipisteitä: "Jos ei tehdä maalia, ei sillä ole väliä"

Kuva: Juha Tamminen

FC Honka avasi Veikkausliigakautensa hakemalla täyden pistepotin Rovaniemeltä. Maanantaina Honka avaa kauden kotipesässään Tapiolassa.

FC Honka aloitti kautensa vakuuttavasti hakemalla täyden pistepotin viime kaudella hopeamitalit pokanneen RoPS:n kotiluolasta. Etenkin ensimmäisellä puoliajalla Honka dominoi komeasti kenttätapahtumia, mutta tauolle mentiin vielä maalittomassa tilanteessa.

- Puoliaikahaastattelussa sanoinkin, että peli sujui, harmi ettei tehty maalia, sitten onneksi tehtiin. Voi näyttää vaikka miten hyvältä, mutta jos ei tehdä maalia, ei sillä ole väliä. Siihen pitääkin keskittyä. Luodaan maalipaikkoja, keskitytään ja ollaan tehokkaita. Ykkösluokan maalipaikkoja ei hirveästi ollut. RoPS on yksi liigan parhaita puolustamaan. Tulee olemaan jatkossakin matseja, jossa ei tule paljoa paikkoja. Sitten on oltava tehokas, toteaa Hongan toppari Robert Ivanov.

- Ekaksi peliksi se näytti hyvälle. Meillä on paljon tuttuja jätkiä, tietää mihin toinen liikkuu. Meillä on myös laadukas rinki, tulee vaihdostakin aika sairasta pelaajaa. Hyvä aloitus kaudelle, ei se olisi voinut paremmin mennä.

Seuraava haaste espoolaisilla on IFK Mariehamn. Saarelaiset aloittivat kautensa HJK:n vieraana ja olivat anastaa Töölöstä täyden pistepotin. Klubi käänsi kuitenkin 0-1-tappiotilanteen aivan ottelun loppuhetkillä 2-1-voitoksi.

- Cupissa pelattiin 0-0 niitä vastaan. Selkeästi ovat tiivistäneet pakkaa täksi kaudeksi. Hollantilaistopparit ovat selkeästi pelimiehiä, varsinkin puolustussuuntaan. Jos pystyy pelaamaan HJK:ta vastaan noin, niin vaikea peli tulee meillekin olemaan. Meidän kenttä ei ole vielä täydessä tikissä. Se aiheuttaa vaikeuksia meidän pallon hallinnalle. Kiva silti päästä nurmelle, ei ole sen kivempaa, Ivanov iloitsee.

- Maarianhaminalla on laadukkaita pelaajia, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Varmasti tulee olemaan vaikea peli. Viime kaudellakin oli tiukkoja pelejä. Niiden koutsi varmaan tietää miten me pelataan. Pitää vain olla hyviä siinä mitä tehdään. Futis on siitä hieno laji, että ikinä ei tiedä mitä tapahtuu, Ivanov päättää mystisesti.

FC Honka – IFK Mariehamn maanantaina 15.4. klo 18.30 Tapiolan Urheilupuistossa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia