FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.14 // 13.4.2019

​Henri Toivomäellä tunteikas paluu Kuopioon: "Jos tekee mieli huutaa, sitten vaan huutaa"

​Henri Toivomäellä tunteikas paluu Kuopioon: "Jos tekee mieli huutaa, sitten vaan huutaa"

Kuva: Juha Tamminen

HJK:n riveihin KuPS:sta siirtynyt Henri Toivomäki palaa lauantaina Kuopioon kohtaamaan vanhan seuransa.

Toivomäki, 28, ehti totutella ajatukseen kohdata vanhat pelikaverit jo preseasonilla, kun HJK ja KuPS pelasivat harjoitusottelun Helsingissä. Maaliskuussa Klubi otti 2-1-voiton, mutta nyt pelataan sarjapisteistä ja Savon sydänmailla.

- Totta kai erikoinen fiilis, kun juuri olin siellä. Pelattiin preseasonilla harjoitusottelu. Tuntui oudolta nähdä jätkiä. Ihan hyvillä mielin odotan tulevaa. Tulee varmasti hyvä ja viihdyttävä matsi. Niillä on varmaan vähän hampaankolossa edellisestä kohtaamisesta. KuPS:lla on tosi kova joukkue. Tietää miten jengit pelaa aina Klubia vastaan, siellä on extralataus. Varmasti hyvä ottelu tulossa, Toivomäki ennakoi.

Kuopiolaisessa jalkapallossa esiintyy termi "naatiskelu". KuPS rakastaa mättää maaleja, mutta välillä puolustaminen unohtuu. Näin kävi viikko sitten Lahdessa, kun kuopiolaiset menettivät 3-0-johtonsa FC Lahden kiriessä toisella puoliajalla tasoihin.

- Kyllähän nekin tarkkoja on, se on vain sellaista mitä välillä sattuu. Siellä on hyviä pelaajia ja hyviä yksilöitä, sopiva nippu ja tosi vaarallinen joukkue. Sen ovat näyttäneet kahdella viime kaudella, kun ovat ottaneet mitalit. Kun heillä on vire päällä, mitä vaan voi sattua. Mitä tahansa voi tapahtua matsin sisälläkin. Se on niiden juttu, Toivomäki hymähtää.

Toivomäki edusti pitkään FC Lahtea. Joten toinenkin tunteikas kohtaaminen on luvassa tälle kaudelle.

- Hauska nyt ajatella, että kohtaa HJK:n paidassa Lahden ja KuPS:n, kaksi vanhaa joukkuetta. Ei niistä isompaa stressiä tule päälle. Hienoja matseja ja kiva pelata frendejä vastaan.

Pelaajat siirtyvät seuroista toisiin erinäisten syiden takia. Kannattajat eivät aina ole mielissään rakastamiensa pelaajien hyppäämisestä toisen seuran kelkkaan.

- Niiden homma on huutaa ja se kuuluu ihan asiaan. En ota henkilökohtaisesti niitä juttuja. Ei sen isompaa draamaa ollut siirrossani, mutta en tiedä onko jotain hampaankolossa. Jos tekee mieli huutaa, sitten vaan huutaa. Kun maksaa lipun peliin, niin siihen on lupa, Toivomäki naurahtaa.

KuPS-HJK Savon Sanomat Areenalla lauantaina 13.4. kello 17.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia