FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.14 // 12.4.2019

​HJK saamassa juonesta kiinni: "Kaikilla ollut paljon opeteltavaa"

​HJK saamassa juonesta kiinni: "Kaikilla ollut paljon opeteltavaa"

Kuva: Juha Tamminen

Henri Toivomäki siirtyi kauden 2018 päätyttyä KuPS:sta HJK:n riveihin.

Miten hommat ovat lähteneet käyntiin uudessa työpaikassa?

- Ihan jees. Kaksi voittoa, se on totta kai positiivista. Ollaan siinä mielessä oikealla radalla. Ollaan painettu paljon duunia oman pelin kehittämiseen. Tosi positiivinen fiilis, kun kausi on alkanut ja hyvä fiilis voitoista, Toivomäki toteaa.

28-vuotias Toivomäki on edustanut Suomessa KuPS:n ohella FC Lahtea. Ulkomailla hän on pelannut Hollannissa, Italiassa ja viimeisimmäksi Norjassa.

- Tuossa on ollut muutoksia viime aikoina. Norjaan, Kuopioon ja sitten Helsinkiin. Oma hommansa aina se siirtymävaihe. Miten se menee, siinä on omat haasteensa. Kun tullaan tällaiseen paikkaan, missä tehdään tosi tarkasti sitä omaa juttua – mikä on vain positiivinen asia, mutta se ottaa aikansa, että siihen pääsee sisään. Kaikilla meillä on ollut paljon opeteltavaa tässä preseasonissa. Itsellä siirtymävaiheessa helpottaa, kun on nähnyt monia eri paikkoja, ei tule shokkina se mitä siihen kuuluu, kun joukkuetta vaihtaa. Sekin helpottaa, että on tosi hyviä pelaajia ympärillä, osa asioista sujuu paljon helpommin, Toivomäki tietää.

HJK:n peli ei ole ollut vielä täysin uomissaan, kuten se harvalla tässä vaiheessa kautta on. Klubi tippui Suomen Cupista jo lohkovaiheessa, mutta Veikkausliigassa se on voittanut molemmat ottelunsa. Edellisessä se voitto tosin tuli kaikkea muuta kuin helposti. IFK Mariehamn johti ottelua Töölössä 1-0 vielä pelikellon lyödessä 89. minuuttia.

- Totta kai, siinä ottelussa tapahtui paljon. Puolustivat tiiviisti, mikä on meitä vastaan normaalia. Peli menee välillä sellaiseksi ja sattuu tuollaisia maaleja. Tärkeää, ettei se tapahdu uudestaan. Hieno oli myös nähdä, mitä sen jälkeen tapahtui, se momentum kun tehtiin tasoitusmaali, sen jälkeen avautui lisää ja se oli meidän peli. Henkisesti tosi vahva esitys. Sekin on tärkeää välillä. Vaikka ei kaikkia muita asioita saa toimimaan niin hyvin kuin pystyy, kykenee tekemään tuloksen. Aina parannettavaa jää, mutta se haaste on nyt taklattu ja kohti seuraavaa.

Se seuraava haaste on lauantaina Kuopiossa.


KuPS-HJK Savon Sanomat Areenalla lauantaina 13.4. kello 17.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia