AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 9.4.2019

Ilves-luotsi Kallio: "Emme enää niin herkästi puske päätä seinään"

Ilves-luotsi Kallio: "Emme enää niin herkästi puske päätä seinään"

Toni Kallio kuuluu Ilveksen valmennustiimiin.

Ilves pelasi koko talvikauden ilman tappioita ja voitti Veikkausliigan avauksessa KPV:n 2-0. Valmentaja Toni Kallio on yhdessä päävalmentaja Jarkko Wissin kanssa hionut Ilveksen pelillistä kokonaisuutta kuntoon.

- Tuloksellisesti on ollut erinomaista, mutta tietysti jokaisessa ottelussa on omat pelilliset kehityskohteensa. Tiedämme, että pystymme parempaankin, Kallio toteaa Ilveksen verkkosivuilla.

- Joukkue on taas yhtä talvikautta kypsempi ja pelaamme fiksua peliä. Emme enää niin herkästi puske päätä seinään, vaan osaamme jo paremmin valita oikeat ratkaisut kentän eri osa-alueilla.

Ilves on tunnettu nopeana vastahyökkäysjoukkueena, mutta muuntautumiskykyä löytyy yksittäisen ottelun sisälläkin.

- Ei tässä hirveästi kannata toimivaa kaavaa muuttaa, mutta voi olla, että kauden aikana haemme vaihtoehtoja pelinavaamiseen ja rakenteluvaiheeseen. Tähän mennessä positiiviset tilanteenvaihdot ovat olleet meille tärkeitä kurinalaisen puolustuksen lisäksi, Kallio pohtii.

- Joukkueessa on tervettä itseluottamusta. Pelaajat ovat asettaneet itselleen kovat tavoitteet kärkipäähän, ja niiden saavuttamista pyrimme valmentajiston kesken auttamaan.

Suomen Cupin ja Veikkausliigan lisäksi Kalliota työllistää käynnissä oleva Uefa Pro –koulutus, jolla hän täydentää ammattivalmentajan lisenssinsä.

- Kyllähän pro-kurssissa paljon työnsarkaa on, niin kuin asiaan kuuluu. Suunnilleen vuoden verran sitä on vielä käytävänä. Koetan tehdä päivittäin tai ainakin viikoittain sen eteen töitä, että hommat etenevät ajallaan.

- On minulla halu joskus vielä kokeilla siipiä päävalmentajana, mutta sillä ei ole mikään kiire. Olen onnellisessa asemassa Ilveksessä. Opin Jallulta (Wiss) valtavasti ja pidän ympäristöstä muutenkin. Toki minulla on omalta peliuraltani pohjatietoa esimerkiksi taktisten asioiden suhteen, mutta päävalmentajan rooli on paljon laajemman kokonaisuuden hallitsemista, kuin mitä pintaan näkyy. Pelkkä lajiosaaminen ei riitä. Tässä prosessissa ei kannata hosua, Kallio tietää.


Ilves-VPS sunnuntaina 14.4. klo 16.00 Ratinan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia