vko.13 // 7.4.2019

FC Lahdelta uskomaton nousu (FC Lahti-KuPS 3-3)

FC Lahti nousi 0-3-tappiotilanteesta 3-3 tasapeliin sunnuntaina KuPS:aa vastaan Lahden Kisapuistossa pelatussa Veikkausliigaottelussa.

Vierasjoukkue KuPS iski avausjaksolla kolmesti. Rasmus Karjalainen heilutti verkkoja kahdesti ja Ville Saxman kerran.

Toisella puoliajalla alkoi FC Lahden kiri. Matti Klinga iski 1-3-kavennuksen 59. minuutilla ja paria minuuttia myöhemmin Jasin-Amin Assenhoun toi lahtelaiset maalin päähän. 86. minuutilla Josue Prieto Currais iski tasoitusmaalin.

FC Lahti ja KuPS aloittivat ottelun tasaisissa merkeissä. Kummatkin saivat vyöryrettyä pelivälinettä toisen päätyyn, eikä selvää hallitsijaa ollut. Kymmenen minuutin pelin jälkeen KuPS otti pelillistä otetta. Vartin kohdalla Lahti pääsi vastaiskuun, mutta se päättyi Juho Pirttijoen rikkeeseen ja keltaiseen korttiin. KuPS siirtyi johtoon 21. minuutilla. Rasmus Karjalainen laukoi pallon tarkasti puolustajan jaloista takakulmaan.

KuPS tuplasi johtonsa 27. minuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta. Ville Saxman laukoi rankkarialueen rajalta pallon takakulmaan. KuPS hyödynsi paikkansa murhaavalla tehokkuudella. Seuraavasta paikasta peli muuttui jo 0-3:een. Karjalainen sai tökätty illan toisensa 38. minuutilla.

FC Lahti sai ensimmäisen kunnon paikan 44. minuutilla, kun Jasin Assehnoun oli purjehtia väkisin KuPS-maalille. Laukaus kimposi lopulta sivuverkkoon. Mylläkkä jatkui kuopiolaisten maalilla heti seuraavassa hyökkäyksessä.

Toiselle puoliajalle Lahti vaihtoi Pekka Lagerblomin tilalle Eemeli Virran. Toisen puoliajan alku meni lahtelaisten pitäessä palloa. Kotiyleisö sai toivoa roppakaupalla tunnin kohdalla. Ensin Matti Klinga karkasi yksin läpi tehden komean kavennuksen. Kaksi minuuttia myöhemmin Assehnoun tälläsi pallon uudestaan KuPS:n verkkoon.

Maalien jälkeen peli rauhoittui. Lahti piti palloa pelin pyöriessä pääosin keskikentällä. Ottelu ehti kulua jo lähelle loppua ennen FC Lahden loppukirin toteutumista. Kertaalleen vapaapotkusta epäonnistunut Josu pamautti vapaapotkun taidokkaasti verkkoon 86. minuutilla.

HIFK-FC Lahti maanantaina 15.4. klo 18.30 Telia 5G Areenalla ja KuPS-HJK lauantaina 13.4. klo 17.00 Savon Sanomat Areenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut