vko.13 // 7.4.2019

FC Honka aloitti kauden voitolla (RoPS-FC Honka 1-2)

FC Honka avasi kautensa voitokkaasti hakemalla täyden pistepotin Rovaniemeltä voittolukemin 2-1.

Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen FC Honka meni johtoon 48. minuutilla Borjas Martinin tekemällä maalilla. Gideon Baah vei espoolaiset 2-0-johtoon 71. minuutilla. RoPS kavensi 81. minuutilla loppulukemiksi 1-2. Maalintekijänä Niklas Jokelainen.

Vesa Vasaran luotsaama FC Honka esiintyi vakuuttavasti jo Suomen Cupissa, ja sama vire pysyi yllä sunnuntaina Napapiirillä.

RoPS:n lähtökohdat illan otteluun tosin eivät olleet kaikkein optimaalisimmat. Joukkue odottelee vielä osaa toipilaistaan takaisin kokoonpanoon. Lisäksi Honka-ottelu oli jo kolmas peli noin viikon sisään.

Pienellä jossittelulla ottelun kulku olisi voinut olla myös toisen näköinen. Viiden minuutin pelin jälkeen Agnaldo Moraes pääsi riistämään pallon Honka-puolustukselta, mutta Timothy Murray pelasti vieraat nopealta takaiskulta.

Kokonaisuutena avausjakson hallinta oli silti Hongalla. RoPS-päädyssä Damjan Siskovski joutui venymään Borjas Martinin vedon sekä tuoreen jenkkivahvistus Luis Silvan puskujen edessä.

Honka iski välittömästi toisen jakson alkuun. Pallonriiston jälkeen Lucas Kaufmannin keskitys löysi rangaistuspilkun kohdilta Borjas Martinin, joka täräytti ottelun avausmaalin tarkasti yläkulmaan.

Maalin jälkeen ote kääntyi aavistuksen isäntien suuntaan, mutta ratkaiseville paikoille oli tänään vaikea päästä.

Ratkaisun makua oli ilmassa puolustaja Gideon Baahin jatkaessa noin 20 metristä lähteneen vapaapotkun RoPS-maaliin.

RoPS kuitenkin taisteli tyylilleen uskollisena viimeiselle sekunnille saakka. Tarik Kada ja hetki aiemmin kentälle vaihdettu Niklas Jokelainen pääsivät nopeaan hyökkäykseen. Kadan matala keskitys vasemmalta tavoitti Jokelaisen rangaistusalueen rajalta. Jokelainen viimeisteli RoPS-uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin.

KPV-RoPS lauantaina 13.4. klo 15.00 OmaSp Stadionilla ja FC Honka-IFK Mariehamn maanantaina 15.4. klo 18.30 Tapiolan Urheilupuistossa. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut