AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 3.4.2019

​Viime kauden mitalisti pettyi talvella - kapteeni lähtee silti kauteen luottavaisena

​Viime kauden mitalisti pettyi talvella - kapteeni lähtee silti kauteen luottavaisena

Petteri Pennanen kipparoi KuPS:aa tälläkin kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS:n harjoituskausi oli pettymys. Petteri Pennasen mukaan joukkue on kuitenkin parantanut peliään viime aikoina tasaisin askelin.

KuPS:n harjoituskauden viimeiseksi esitykseksi jäi viime viikon 0-1-tappio Ykkösessä pelaavalle AC Kajaanille. Se korosti entisestään sitä, miten heikko kuopiolaisten talvikausi oli.

Siitä kertoo ennen kaikkea se, ettei joukkue voittanut ainuttakaan peliä Suomen Cupin lohkossaan ja jäi sen myötä rannalle kilpailusta jo alkulohkossa.

- Tosi iso pettymys. Lähdettiin kuitenkin cupiin sillä ajatuksella totta kai, että halutaan se voittaa. Mutta fakta on se, että ensimmäiseen varmaan kahteen peliin ei varmasti oltu vielä valmiita, KuPS:n kapteeni Petteri Pennanen kertoi.

- Meidän olosuhteet on mitä on, ja niiden taakse ei tosiaan tässä ole tarkoitus mennä. Mutta päästiin isolle kentälle ensimmäistä kertaa vasta Ilvestä vastaan (18.1.) ja oli vähän vaikeuksia alkuun cupissa sen kanssa, että totuteltiin taas ison kentän touhuun.

KuPS ei saanut peliään toimimaan, eikä joukkue pelannut Pennasesta sillä tasolla, minkä perusteella cupin jatkopaikka olisi ansaittu saavuttaa.

Helmikuun puolivälissä KuPS pääsi hiomaan peliään Turkkiin, jossa se leireili kaksi viikkoa. Rauhallisissa ja hyvissä olosuhteissa keltapaidat pääsivät hiomaan yksityiskohtia. Sen jälkeen Pennanen sanoo joukkueen menneen tasaisin askelin eteenpäin.

Kuten todettua, talvi oli viimeiset kaksi kautta mitalin voittaneelle joukkueelle pettymys. Pennanen ei silti vaivu epätoivoon vaan linjaa uskovansa omiinsa. KuPS pelaa kauden avausottelunsa keskiviikkona kotonaan Rovaniemen Palloseuraa vastaan.

- Noin kokonaisuutena kuitenkin aika luottavaisin mielin verrattuna vaikka siihen, mitä tammikuun lopussa, Pennanen sanoi tuntemuksistaan tälle kaudelle.


KuPS-RoPS keskiviikkona 3.4. klo 18.30 Savon Sanomat Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia