AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 3.4.2019

​Kenraaliharjoituksessa pettymyksen kokenut KuPS avaa kautensa - RoPS:lle riittää kalavelkoja

​Kenraaliharjoituksessa pettymyksen kokenut KuPS avaa kautensa - RoPS:lle riittää kalavelkoja

Petteri Pennasen KuPS avaa Veikkausliigkauden keskiviikkona kotiottelulla RoPS:aa vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Kun KuPS ja RoPS kohtasivat viimeksi, KuPS joutui nielemään karvaan tappion. Kuopiolaiset saavat keskiviikkona sauman kuitata viime kohtaamisen aiheuttaman pettymyksen sarja-avauksessa.

Viime kauden mitalistit KuPS ja RoPS avaavat Veikkausliigakautensa keskiviikkona keskinäisellä kohtaamisella.

KuPS:lla on alla tuloksellisesti heikko kenraaliharjoitus. Viime viikolla joukkue koki yllättäen 0-1-tappion Savon Sanomat Areenalla Ykkösessä pelaavalle AC Kajaanille.

Edellisen kerran KuPS ja RoPS kohtasivat noin kuukausi sitten Suomen Cupissa. Tuolloin Kajaanin pallohallissa nähtiin maalirikas ja värikäs kamppailu, jonka RoPS voitti lopulta 3-2.

KuPS johti vielä 78. minuutilla peliä 2-0. Sitten alkoi synkkä reilu kymmenminuuttinen, jonka aikana RoPS teki kolme rysää ja sinetöi kotivoittonsa. Lopputulos vei RoPS:n Suomen Cupin neljännesvälieriin ja jätti KuPS:n rannalle kilpailusta.

- Se vähän niin kuin ehkä oikeastaan tiivisti meidän Suomen Cupin. Se oli vaikeaa alusta lähtien. Sitten kun saatiin RoPS-pelissä sellaiset suhteellisen ehjät 80 minuuttia, johdettiin 2-0 ja olimme hakemassa jatkopaikkaa aika kylmänviileällä esityksellä, mikä ei ollut missään nimessä hyvä, mutta riittävä, KuPS:n kapteeni Petteri Pennanen muisteli jatkaen:

- Mutta sitten munittiin se sen viimeisen kympin aikana aivan täysin, niin se vähän taputteli meiltä sen, millainen se cup oli meiltä kokonaisuutena. Aika ala-arvoisesti se meni sitten loppujen lopuksi.

Talvi oli KuPS:lle tuloksellisesti odotettua heikompi, mutta nyt pettymys on nollattu savolaisten leirissä. Keskiviikon sarja-avaukseen Pennanen lähtee intoa ja ennen kaikkea toivoa täynnä.

RoPS on ollut KuPS:lle haastava vastus viime aikoina. KuPS ei onnistunut kukistamaan rovaniemeläisiä viime kaudella kertaakaan. Se luo entistä enemmän jännitettä viime kauden mitalistien välille.

- Ihan jo sen takia, ja sitten totta kai uusi kausi alkaa ja taas pelataan isojen panosten pelejä joka viikko. Nyt ovat tavallaan nämä läpyttelypelit ohi ja nyt aletaan taas oikeasti pelaamaan pisteistä ja menestymisestä. Niin sanotusti aika kiimalla odotetaan sitä, Pennanen kertoi.

Pennasen tavoin paikalla Veikkausliigan viime viikon avaustilaisuudessa Helsingissä olleen RoPS:n maalivahdin Antonio Regüeron pelikunto on vielä kysymysmerkki. Espanjalaisvahti loukkaantui talvella ja on ollut pari viime kuukautta sivussa.

Regüero sanoi avaustilaisuudessa, ettei tiedä paluunsa tarkkaa ajankohtaa. Hän sanoi, että saattaa palata tolppien väliin heti KuPS-pelissä tai sitten vasta myöhemmin riippuen jalkansa kunnosta.

Regüero lukeutuu Veikkausliigan maalivahtieliittiin. Osan mielestä hän on jopa sarjan kirkkaasti paras vahti. Pennasen mukaan ei ole kuitenkaan suurta merkitystä, asettuuko RoPS vastaan Regüeron kanssa tai ilman. Jos Regüero ei pelaa, maalissa nähtäneen hänen loukkaantumisensa jälkeen värvätty Damjan Siskovski, joka pelasi viime kaudella FC Lahdessa.

- Ei sillä nyt sinällään ole väliä. Hän (Regüero) on hyvä veskari, mutta sellainen heillä on nytkin. Se on enemmän meidän laadusta kiinni, että olemme meidän paikoissa. Silloin ei haittaa, että kuka siellä on maalissa. Toivotaan vaan, että hän pääsee kuntoon nopeasti, Pennanen tsemppasi.


KuPS-RoPS keskiviikkona 3.4. klo 18.30 Savon Sanomat Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia