AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.13 // 2.4.2019

​"Pidän sormet ristissä" – Steven Morrissey kauteen elämänsä kunnossa

​"Pidän sormet ristissä" – Steven Morrissey kauteen elämänsä kunnossa

Steven Morrissey on elämänsä vireessä. (Kuva: Juha Tamminen)

Kun VPS:lta toivotaan maaleja, katseet kääntyvät usein Steven Morrisseyn suuntaan. Jamaikalainen on kärsinyt melkoisesti loukkaantumisista, mutta on osoittanut myös tietävänsä hyvin missä vastustajan maali on.

Ensi kertaa jo kesällä 2011 VPS-paitaan siirtynyt kärkimies alkaa 32-vuotiaana olla jalkapalloilijana vanhempaa valtiomiesluokkaa. Pelaamista hän aikoo jatkaa vielä ainakin pari vuotta.

– Niin kauan kuin pysyn kunnossa. Pari vuotta olen pyrkinyt olemaan niin hyvässä kunnossa kuin mahdollista. Nyt tuntuu todella hyvältä, Morrissey sanoo.

Jamaikalaisella onkin harvinainen tilanne tällä hetkellä. Hän on saanut pelata ja harjoitella jalkapalloa täysin terveenä siitä lähtien, kun palasi pitkän loukkaantumisen jälkeen kentille viime syksynä.

– Muutamat viime vuodet olen ollut todella hyvässä kunnossa talvella, mutta sitten on tullut aina joku loukkaantuminen ennen kauden alkua, Morrissey sanoo.

– Viime vuonna loukkaannuin viikko ennen sarjan alkua. Nyt pidän sormet ristissä, jatkan harjoittelua ja toivon, ettei mitään satu, hän jatkaa.

Morrissey vakuuttaa lisäksi olevansa todella hyvässä kunnossa nyt – paremmassa kuin vuosi sitten.

– Pari viime vuotta olen harjoitellut todella hyvin, kun olen mennyt takaisin Jamaikalle. Kuntotesteistä sain nyt parhaat tulokseni, Morrissey kertoo.

Tällä kaudella jamaikalaishyökkääjän tavoitteena on tehdä vähintään 20 maalia liigassa ja Suomen cupissa. Hänen suosikkivastustajansa liigassa on Seinäjoen Jalkapallokerho.

– Heitä vastaan on mukava tehdä maaleja, Morrissey sanoo.

20 maalin tavoite on kova, eikä vähiten siksi, että jamaikalainen ei tehnyt viime kaudella yhtään maalia.

– Olin loukkaantuneena viisi kuukautta, joten en pelannut paljon. Joskus sitä pelaa tosi hyvin, mutta maaleja ei tule. Joskus taas pelaa huonosti, mutta maaleja tulee, Morrissey sanoo.

Morrissey on pelannut VPS-paidassa kaikkiaan 141 Veikkausliigaottelua ja viimeistellyt niissä 34 maalia - ennen kauden 2019 alkua.

Lähde: Pohjalainen
Lisää uutisia