FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.12 // 31.3.2019

​IFK Mariehamnin hollantilaistoppari: "Emme ole cupissa puolivälierää varten, haluamme voittaa"

​IFK Mariehamnin hollantilaistoppari: "Emme ole cupissa puolivälierää varten, haluamme voittaa"

IFK Mariehamn isännöi sunnuntai-iltana Suomen Cupin puolivälierässä FC Lahtea Eckeröhallenissa.

Grönvittin riveihin alkuvuodesta liittynyt hollantilaistoppari Rick Ketting on nopeassa tahdissa noussut joukkueen luottopelaajien joukkoon. Nyt panokset kasvavat ja Ketting odottaa sunnuntaita innolla.

- On hienoa, että olemme puolivälierissä. Cup on kuitenkin nopein tie Euroopan kentille. Emmekä tietysti ole cupissa puolivälierien takia, vaan voittaaksemme koko kilpailun, Ketting muistuttaa.

Cupin pelijärjestelmä on armoton, mutta liikaa sitä ei Kettingin mukaan pidä miettiä.

- Emme saa ajatella tätä voitto tai ulos -tilanteena. Meidän pitää nähdä tämä pelinä, jonka voimme voittaa. Jos saamme oikean vireen ja energian peliin, meillä on siihen hyvät mahdollisuudet.

Kettingillä on myös tuntumaa vastustajasta, sillä karsintavaiheen ottelu FC Lahtea vastaan oli hänellä ensimmäinen IFK:n paidassa – ja ensimmäinen hallipeli koskaan.

- Se oli minulle muutenkin ensimmäinen peli vähään aikaan, oli hienoa päästä pelaamaan koko 90 minuuttia. Pelasimme hyvän pelin ja olisimme ansainneet enemmänkin maaleja, joskin lopussa meillä oli vähän onneakin heidän tolppalaukauksessaan. FC Lahti on hyvä. fyysinen joukkue, mutta omaa peliämme pelaamalla meillä on hyvä mahdollisuus voittaa, Ketting uskoo.

- FC Lahti heitti aika paljon pitkää palloa viimeksi, mutta luulen että he nyt pyrkivät pelaamaan enemmän.

Cupin puolivälierä IFK Mariehamn – FC Lahti Eckeröhallenissa sunnuntaina 31.3. kello 18.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelusta.

Lähde: IFK TV
vko.48 // 5.12.2019
Lisää uutisia