FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.12 // 30.3.2019

HJK:n kapteeni haluaa kauden jo alkavan - "Pelataan jo!"

HJK:n kapteeni haluaa kauden jo alkavan - "Pelataan jo!"

Sebastian Dahlström toimii tällä kaudella HJK:n kapteenina. (Kuva: Juha Tamminen)

Hallitsevan Suomen mestarin HJK:n kapteeni Sebastian Dahlström uhkuu intoa pian alkavan Veikkausliigakauden kynnyksellä.

HJK avaa kautensa keskiviikkona kotiottelulla FC Interiä vastaan. Vastakkain ovat siis viime kauden Suomen mestari sekä Suomen Cupin mestari.

Joukkueet ovat kohdanneet jo kertaalleen tänä vuonna. Silloin Inter otti Turussa 1-0-voiton Klubista Suomen Cupissa Mikko Kuninkaan maalilla.

HJK:n kapteeni Sebastian Dahlström sanoo, että nälkää kauden avauspeliin on "ihan älyttömästi".

- On sellainen fiilis, että pelataan jo! On taas aika pitkä talvi vedetty ja etenkin kun cupissa hävittiin Interille, niin sitä kautta on lisänälkää. On hyvä fiilis, että kausi alkaa pian, Dahlström sanoi.

Aiemmin tällä viikolla HJK sai hyvän tuloksen kauden kenraaliharjoituksestaan, kun venäläisjätti Zenit kaatui 1-0 Pietarissa meksikolaishankinta Marco Buenon maalilla.

Dahström ei osannut sanoa varmuudella, pelasiko Zenit parhaimmistollaan. Hän kuitenkin arvelee, että näin ei varmasti ollut. HJK sai joka tapauksessa hyvän mittarin tämän hetken tasolleen aktiivista kotijoukkuetta vastaan.

- Enhän minä tunne Zenitin joukkuetta. Varmaan se oli reservijoukkue, aika nuoria jätkiä siinä oli pelaamassa. Mutta kyllä ne kuitenkin ovat aika hyviä jätkiä pelaamaan. Pelivauhti ja sellainen ovat kuitenkin sitä kansainvälistä tasoa, Dahlström selitti.

- Sillä tavalla päästiin kyllä vetämään hyvä kenraali. He prässäsivät aika tiukasti ajoittain ja sillä saatiin treenattua sitä meidän pallollista peliä alhaalta asti.

HJK pelasi Zenitiä vastaan jälleen talvikaudelta tutulla kolmen topparin linjalla. Dahlström kertoi, miten ryhmitysmuutos vaikuttaa hänen rooliinsa keskikentällä.

- Jos on kaksi topparia, niin silloin sinne on ehkä enemmän tarvetta välillä mennä joko toppareiden väliin tai toppareiden sivuun hakemaan ja rakentamaan peliä.

- Kun siellä on valmiiksi kolme topparia, tulee pysyttyä enemmän siellä hyökkääjän takana keskikentällä ja välillä ylempänäkin.

Keskiviikkona Interin riveissä pelannee Klubia vastaan Dahlströmille tuttu mies, viime kaudella helsinkiläisseuraa edustanut slovenialainen Filip Valencic, joka on loistanut jo talvikaudella tultuaan Turkuun.

Valencicin hyvät otteet eivät ole olleet yllätys, valittiinhan hänet Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi kaudella 2017, kun hän edusti sekä PS Kemiä että HJK:ta.

Suomen A-maajoukkueen mukana tammikuussa Qatarissa leireillyt Dahlström on jo tottunut urallaan siihen, että aiemmin samassa joukkueessa pelanneet voivat lyhyessä ajassa siirtyä vastaan tulevan vastustajan riveihin.

- Se kuuluu jalkapalloon. Pelaat jätkien kanssa samassa joukkueessa ja hetken päästä voitkin pelata heitä vastaan. Ei siinä ole sen kummempaa. Filip on hyvä jätkä pelaamaan ja hänet täytyy kyllä ottaa kiinni.


HJK-FC Inter keskiviikkona 3.4. klo 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia