AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 29.3.2019

​Laituri Sillah palaa VPS-paitaan pysyvällä sopimuksella

​Laituri Sillah palaa VPS-paitaan pysyvällä sopimuksella

Vaasan Palloseura ja Samba Sillah ovat solmineet 1+2 -mallisen sopimuksen.

20-vuotias Sillah liittyi joukkueeseen jo tammikuussa ja on sen jälkeen päässyt pelaamaan jokaisessa VPS:n ottelussa. Tulevan kauden kattava sopimus, jossa on myös optio kahdesta lisävuodesta, allekirjoitettiin kuitenkin vasta tällä viikolla.

- Tosi hyvä fiilis sopimuksesta. Pääsin takaisin tänne Vaasan parhaaseen seuraan. Täällä on hyviä pelaajia ja hyvä valmennus. Tiedän, että pystyn kehittymään täällä ja nyt tiedän, että siihen on aikaa ainakin tämä vuosi, kertoo Vaasassa syntynyt Sillah.

Sillah siirtyi VPS:n junioreihin ensimmäistä kertaa vuonna 2016. Viime kaudella nuorukainen edusti FF Jaroa Ykkösessä. Nopeajalkainen Sillah pystyy pelaamaan laidalla useissa eri rooleissa.

- Nuorempana pelasin enemmän laitahyökkääjänä, mutta viime vuosina olen pelannut paljon myös laitapakkina. Puolustajana pelaamisessa on paljon parannettavaa, mutta siinä roolissa voi päästä pitkälle. Tykkään nousta hyökkäyksiin mukaan, mutta puolustuspelaamiseen pitää keskittyä paljon.

- Täällä olen pelannut enemmän laiturina, mutta suhtaudun avoimin mielin myös laitapakkina pelaamiseen, Sillah sanoo.

Päävalmentaja Petri Vuorinen on iloinen Sillahin paluusta Vepsuun.

- Samba on nuori kaveri, joka tuli takaisin kotiin. Hän kävi katsomassa, että onko ruoho vihreämpää muualla ja palasi lopulta takaisin. Aikoinaan ajattelimme, että hän voisi jäädä tänne suoraan, mutta nuoret pelaajat haluavat joskus käydä muualla. Meillä ei ole sellaista asennetta, että täältä lähteneet eivät voisi enää tulla takaisin.

Sillah on tehnyt pre-seasonin aikana vaikutuksen valmennusjohtoon kentällä ja sen ulkopuolella. Päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan Sillahilla on poikkeuksellinen kyky kuljettaa palloa.

- Sambassa on näkynyt pre-seasonilla hyvä positiivinen ote kentällä ja kentän ulkopuolella. Positiivinen pelaaja, jota harvoin näkee murjottamassa. Hänellä nyt selvä tie eteenpäin. Samban kuljettaminen, vasen jalka ja hyökkäyksiin mukaan nouseminen ovat hänen vahvuuksiaan. Hänestä tulee todella hyvä Veikkausliigapelaaja, jos hänen puolustuspelaamistaan saadaan parannettua, kommentoi Vuorinen.

Lisää uutisia