FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.12 // 28.3.2019

SJK pelaa kenraaliottelun ennen Veikkausliigan alkua - ”Emme halua, että sama toistuu kuin TPS:n kanssa”

SJK pelaa kenraaliottelun ennen Veikkausliigan alkua - ”Emme halua, että sama toistuu kuin TPS:n kanssa”

Joonas Sundman oli viime viikon Suomen U21-maajoukkueen leirillä Espanjassa. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK kohtaa Ykkösessä pelaavan TPV:n harjoitusottelussa OmaSp Stadionilla lauantaina 30.3. klo 14. Otteluun on vapaa pääsy.

Veikkausliigakausi 2019 alkaa SJK:n osalta reilun viikon päästä lauantaina 6.4. klo 15 pelattavalla SJK - HIFK -ottelulla. Sitä ennen seinäjokelaiset ottavat tuntumaa kotikenttäänsä OmaSp Stadioniin lauantaina. Ottelu on viimeinen harjoitusottelu ja samalla vuoden ensimmäinen kotiyleisölle OmaSp Stadionilla pelattava ottelu.

- Tämä on viimeinen peli ennen kauden alkua ja meidän täytyy myös vähän ajatella sitä, että keitä pelaajia me käytämme ottelussa, sillä emme halua ottaa mitään riskejä. Mutta samalla tämä on myös erittäin tärkeä ottelu joukkueen organisoinnin kannalta. Ottelu on tärkeä valmistautuminen kauteen ja tulevaan Veikkausliigan avausotteluun, päävalmentaja Alexei Eremenko kommentoi.

- Vaikka vastassa on alemman sarjan joukkue, emme halua, että sama toistuu kuin TPS:n kanssa aiemmin. Meidän täytyy olla kurinalaisia ja pelata sillä temmolla, millä pelaamme liigassa. Emme voi lähteä vastustajan vauhtiin mukaan, vaan pitää näyttää mikä ero on liigajoukkueen ja divarijoukkueen vauhdissa, Eremenko jatkaa.

- Olemme harjoitelleet taktisia asioita tällä viikolla. Teimme myös virheitä edellisessä KuPS-pelissä, joita emme halua enää toistaa. Haluankin nähdä tässä pelissä niitä asioita mitä olemme tällä viikolla käyneet läpi.

Joukkueen kapteeni Mehmet Hetemaj on odottavaisin mielin lauantain suhteen.

- Innolla odotan lauantain ottelua, sillä pääsemme taas kotistadionillemme pelaamaan. Peli on myös mielenkiintoinen, sillä tämä on viimeinen ennen sarjan alkua. Fiilikset on todella korkealla ja odottavaiset sen myötä. Tämä on tottakai todella tärkeä peli, mutta samalla toivon, että saamme tästä hyvän fiiliksen kauteen, Hetemaj toteaa.

Kausi alkaa siis reilun viikon päästä ja torstaina pidettiin Veikkausliigan media-avaus Helsingissä.

- Odottavaiset on fiilikset myös kauden suhteen, sillä kaikki joukkueet lähtee nollilta ja tasatilanteesta. Mahdollisuudet on kaikilla omissa käsissä. Ja me haluamme pitää sen mahdollisimman kauan omissa käsissä. Pitkä on ollut harjoituskausi ja on kiva päästä taas kilpailukauteen, Hetemaj kertoo.

- On myös kiva käydä näissä media-avauksissa. Näkee muiden joukkueiden pelaajia ja muita taustoja. Pääsee juttelemaan käytännössä päivän vain futiksesta, joten onhan se kivaa. Jutella jalkapallon asiantuntijoiden ja ihmisten kanssa, jotka tätä työkseen tekee itseni lailla, niin kyllä tämä on oikein mukava päivä.

SJK kärsi viime viikonloppuna KuPS:lle viime sekuntien rangaistupotkumaalista johtuen 1-2-tappion. Osittain hieman heikko esitys oli selitettävissä sillä, että 21:sta edustusjoukkueen pelaajasta puuttui kymmenen. Mukana oli viisi akatemian pelaajaa sekä yksi testipelaaja.

SJK saa lauantaina lpelaajia takaisin, kun maajoukkueiden mukana olleet Mihkel Aksalu, Joonas Sundman, Maximo Tolonen ja Jere Streng ovat taas mukana. Pikkukolhujen vuoksi huilanneet Dion Acoff ja Mehmet Hetemaj ovat näillä näkymin taas täysillä mukana. Pelikuntoon on myös palaamassa jonkin aikaa sivussa olleet Denys Oliinyk ja Jesse Sarajärvi sekä lähes koko viime kauden missannut Billy Ions. Päätöksiä heidän pelaamisesta kenraaliharjoituksessa tehdään lähempänä ottelua.

Varmuudella sivussa on enää ainoastaan Jarkko Hurme, joka kuitenkin hänkin lähenee normaalia harjoittelukuntoa.

Lisää uutisia