FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.11 // 22.3.2019

"Pojat pääsevät näkemään liigavauhtia" - FC Lahden akatemiapelaajia liigajoukkueen mukana

"Pojat pääsevät näkemään liigavauhtia" - FC Lahden akatemiapelaajia liigajoukkueen mukana

"Risu" antaa akatemiapelaajille vastuuta perjantain ottelussa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden Akatemia-putken pelaajat pääsivät ottamaan tuntumaa liigamiehistön harjoitusvauhtiin.

Maajoukkuetauon aikana FC Lahti A:n ja B:n pelaajistoa on ollut täydentämässä harjoitusrinkiä. Samalla FC Lahden edustusjoukkueen valmennusjohto on päässyt tutustumaan pelaajiin ja näkemään nuorten lupausten otteita tarkemmin.

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilän mukaan nuoria pelaajia pyritään nostamaan mukaan. Hän kiittelee molempia Reippaita, Lahden Reipasta ja FC Reipasta, joka hallinnoi FC Lahden juniorijoukkueita hyvästä yhteistyöstä. Ristilä kertoo, että A-junioreita on nostettu mukaan perjantaiseen harjoitusotteluun.

- Meillä on ollut A- ja B-junioreita treeneissä mukana. Pojat pääsevät näkemään liigavauhtia ja samalla me näemme, missä pojat menevät. Pyrimme nostamaan lahjakkaita poikia Akatemiasta ylös päin. Perjantaisessa ottelussa meillä on mukana A-junioreita. Reipas on iso osa meidän pelaajakehitystä ja on hienoa, että yhteistyö sujuu hyvin. Keskustelemme Reippaan päävalmentajan Petri Järvisen kanssa, kuka A-junioreista pelaa perjantaina meillä ja kuka Reippaassa, Ristilä avaa.

FC Lahti B:n nuorukaiset Tuomas Kautonen ja Kalle Munukka olivat torstaina ensimmäistä kertaa FC Lahden edustusjoukkueen harjoituksissa. Molemmat myönsivät, että vauhti treeneissä oli paljon kovempi kuin B-junioreissa. Treenien jälkeen nuoret lupaukset kuitenkin hymyilivät tyytyväisinä, pääsipä Munukka myös kertaalleen viemään puikot Bundesliiga-mestari Pekka Lagerblomilta.

- Nämä olivat ensimmäiset treenit edustuksen mukana ja nyt tuntuu hyvältä. Vauhti oli kova, paljon kovempi kuin omissa harjoituksissa. Onhan se siistiä päästä tänne, Kautonen kertoo Munukan nyökkäillessä vieressä.

Kumpikaan lupauksista ei ole ensimmäisen polven peluri, vaan molempien isät ovat tehneet komeat urat pääsarjatasolla. Munukka sanoo, että ei ota asiasta paineita. Kautonen lisää, että kotona kyllä puhutaan jalkapallosta ja siellä kuulee arvokkaita vinkkejä.

- Ja palautetta tulee. Joskus enemmän, joskus vähemmän, mutta palautetta tulee, Kautonen naurahtaa.

Lisää uutisia