FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.11 // 22.3.2019

​KuPS:n historiateos valmistuu Lasse Lehtisen voimin

​KuPS:n historiateos valmistuu Lasse Lehtisen voimin

Lasse Lehtinen vastaa KuPS:n historiateoksen kirjoittamisesta. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran historiateos valmistuu seuran satavuotisjuhliin mennessä.

Kuopion Palloseura Oy on tilannut seuran historiateoksen kirjailija Lasse Lehtiseltä. Kuopion Palloseura viettää 100-vuotisjuhliaan vuonna 2023, johon mennessä kirja valmistuu.

KuPS on pelannut Suomen ylimmällä sarjatasolla, vanhassa Mestaruussarjassa ja nykyisessä Veikkausliigassa yli puolet kuluneesta vuosisadasta.

- Lasse Lehtinen on paras mahdollinen valinta seuran historian kirjoittajaksi, KuPS Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen sanoo.

- Hän on nähnyt kohteen sekä läheltä että vähän kauempaa ja hallitsee myös yleisen historian, Heiskanen jatkaa.

Lehtinen sanoo ottavansa tehtävän vastaan kiinnostavana haasteena.

- KuPS:n historia rakentuu vahvoista ja lahjakkaista ihmisistä kentällä ja kentän ulkopuolella. He ovat kukin omana aikanaan saaneet väkeä liikkeelle yhteisen päämäärän puolesta, Lehtinen tähdentää.

- Joukkue koostuu yksilöistä. Aion kirjoittaa historian nimenomaan henkilöiden kautta.

Lehtisen mukaan urheiluseura on eräänlainen pienoismaailma, joka aina heijastaa myös ympärillä olevaa.

- KuPS on oleellinen osa Kuopion kaupungin ja koko maakunnankin kertomusta. Isänmaan historia kulkee siinä taustalla. Oli sota tai rauha, pula-aika tai nousukausi, aina se on vaikuttanut myös urheiluseuraan ja sen kannattajiin niin paikallisesti kuin koko yhteiskunnassa, Lehtinen muistuttaa.

Lehtinen sai viime vuonna Suomen tietokirjailijat ry:n vuosittain jakaman Warelius-palkinnon, joka myönnetään kirjailijalle, jolla on laaja ja korkealaatuinen tietoteostuotanto ja merkittävä vaikutus suomalaiseen tietokirjallisuuteen.

Lisää uutisia