AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 21.3.2019

​FC Hongan maalivahtilupaus kilpailee peliajasta Pikkuhuuhkajissa

​FC Hongan maalivahtilupaus kilpailee peliajasta Pikkuhuuhkajissa

Rasmus Leislahti kilpailee Pikkuhuuhkajissa ykkösvahdin paikasta Hugo Kedon kanssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa käy kova kilpailu ykkösmaalivahdin paikasta.

Hugo Keto oli edellisten alle 21-vuotiaiden EM-karsintojen ykkösmaalivahti Juha Malisen valmentamassa joukkueessa. Nyt Kedon haastaa peliajasta viime kesänä U19-poikien EM-turnauksessa Suomen maalia vartioinut Rasmus Leislahti, joka vaihtoi täksi kaudeksi maisemaa HJK:sta FC Honkaan.

Vuonna 1998 syntynyt Hugo Keto on tuttu nimi maajoukkueympyröissä. Hän on edustanut Suomea monessa ikäluokassa ja U21-ryhmääkin jo edellisessä karsintaprojektissa. Vuonna 2000 syntynyt Rasmus Leislahti puolestaan debytoi maajoukkueessa tasan vuosi sitten ja nousi heti U19-kisajoukkueen pelaavaksi veskariksi.

Tällä hetkellä kaksikko tekee töitä maalivahtivalmentaja Mikko Kavénin alaisuudessa Pikkuhuuhkajissa ja kisaa ykköstorjujan "tittelistä".

- He ovat molemmat teknisesti hyviä maalivahteja. On vaikea nimetä selkeitä puutteita, he ovat monipuolisia. Hugo on ulottuva, ja jo sen vuoksi, että hänen taustansa on Brittein saarilla, puolustaa hän boksia hyvin. "Rassen" suurin vahvuus taas on pelin avaamisessa, Kavén totesi.

Kedon ja Leislahden urapolut tähän mennessä ovat hyvin erilaiset. Keto on FC Hongan ja HJK:n kasvatti, joka siirtyi Klubista Englannin suurseuran Arsenalin organisaatioon 16-vuotiaana. Neljän vuoden jälkeen, kesällä 2018, Keto teki sopimuksen Brighton & Hove Albionin kanssa ja pelasi syksyn seuran U23-joukkueessa. Kuluvan kevään hän torjuu lainalla Irlannin pääsarjassa Waterfordin joukkueessa.

Leislahti puolestaan avasi futistaipaleensa Kirkkonummella KyIF:n riveissä ja siirtyi HJK:hon vuonna 2017. Kauden 2018 hän torjui HJK:n reservijoukkueen Klubi 04:n riveissä Ykkösessä. Alkavalla Veikkausliigakaudella hän taistelee Hongassa peliajasta mm. Tim Murrayn ja Atte Paunion kanssa.

- Rasse on uudessa seurassa ja kilpailee hyvien maalivahtien kanssa päivittäin. Hänen pitää oikeasti ansaita pelipaikka ja -aika. Maajoukkueemme kannalta on tietysti ehdottoman tärkeää, että molemmat maalivahtimme pääsevät pelaamaan. Hugolla on myös uudet haasteet. Minusta oli hyvä ratkaisu, että hän lähti Arsenalista ja nyt hän kokeilee oikeasti siipiään ja hakee pelipaikkaa. Uskon, että kaikki mitä Hugo tekee on hyvin harkittua ja laina oli oikea päätös, Kavén sanoi.

- Hugo on kehittynyt tasaisesti ja ympäristön vaihtaminen on varmasti myös auttanut. Rasse taas on kehittynyt viimeisen parin vuoden aikana todella paljon. Me valmentajat emme saa kuitenkaan olla malttamattomia, kehitykselle pitää antaa aikaa.

Parhaillaan Suomen U21-maajoukkue leireilee Espanjan Marbellassa ja kohtaa maaotteluissa perjantaina Norjan ja maanantaina Bulgarian. Ensimmäinen ottelu alkaa Suomen aikaa klo 20 ja toinen klo 15. VeikkausTV näyttää molemmat kamppailut suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia