AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 18.3.2019

​KPV:n aseena tiivis joukkuepuolustus: "Selkeä halu auttaa kaveria"

​KPV:n aseena tiivis joukkuepuolustus: "Selkeä halu auttaa kaveria"

Kuva: Juha Tamminen

KPV on esiintynyt Suomen Cupin otteluissa väkevästi ja nousijajoukkue lähtee pian alkavaan Veikkausliigakauteen hyvällä itseluottamuksella.

KPV on onnistunut tekemään hyviä tuloksia Veikkausliigajoukkueita vastaan ja jatkaa cupissa kahdeksan parhaan joukkoon.

- Vahvaa tulosta. Hyvin ollaan löydetty se joukkueena puolustaminen. Ollaan löydetty tänne pelaajia joilta se tulee automaattisesti. Ei edes hirveästi käyty sitä läpi ja ollaan jo hyvällä tasolla. Monella pelaajalla on selkeä halu auttaa kaveria vieressä ja ollaan koko ajan tiivis paketti. Itsellekin se tulee luonnostaan tukea toista, toteaa RoPS:sta Kokkolaan täksi kaudeksi siirtynyt hyökkääjä Simo Roiha.

Nousijajoukkueelle cup on erityisen tärkeä.

- Meille on ollut todella tärkeää nähdä missä mennään. Vaikka monilla liigajoukkueilla ei ole vielä ollut joukkue ihan kasassa, niin kyllä se on antanut osviittaa missä mennään muihin Veikkausliigajoukkueisiin nähden, Roiha toteaa.

Kokkolassa Suomen Cupin nykyformaatti on erittäin tervetullut uudistus.

- Uudistuksen takia saadaan heti kovia Veikkausliigajoukkueita vastaan ja saadaan se 4-5 matsia. Se on tosi hyvä alkukauteen. Se on myös hyvä, että ei tarvitse järjestää treenipelejä. Ne pelit on kuitenkin aina treenipelejä, toteaa Roiha.

Lisää uutisia