FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.10 // 16.3.2019

​SJK:n luotsi haluaa tuloksia: "Kauniisti pelaaminen ei sama asia kuin voittaminen"

​SJK:n luotsi haluaa tuloksia: "Kauniisti pelaaminen ei sama asia kuin voittaminen"

Kuva: Juha Tamminen

SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko valmistelee joukkojaan valmiiksi pian alkavaan Veikkausliigakauteen 2019.

SJK kohtasi Ykkösessä pelaavan TPS:n perjantaina ja koki 0-1-tappion. Eremenko ei ollut tyytyväinen omiensa esitykseen.

- Meidän pitää parantaa meidän peliämme viimeisellä kolmanneksella. Me osaamme kyllä pelata palloa ja osaamme liikuttaa sitä, mutta nämä viimeiset syötöt boksissa tai boksiin, täytyy parantua. Meidän täytyy olla pallon kanssa siellä nopeampia ja tehdä nopeampia ratkaisuja, arvioi Eremenko kehityskohteita.

- Meidän täytyy myös pelata hieman nopeammin keskikentällä. Tänään olimme vähän hitaita siinä. Otimme ylimääräisiä kosketuksia, kun olisimme voineet pelata yhdellä kosketuksella. Pitää olla katse ylöspäin ja käyttää tilaa hyväksi, kuten teimme toisella jaksolla, Eremenko jatkoi.

Kausi 2018 oli vaikea SJK:lle. Alkavalla kaudella Eremenko ei halua taistella tippumista vastaan, vaan sijoista aivan toisella puolella sarjataulukkoa. Eli tulosta pitää tulla ja siihen tarvitaan maaleja.

- Pelaajien pitää myös ymmärtää, että kauniisti pelaaminen ei ole sama asia kuin pelien voittaminen. Me hallitsimme palloa varmaan yli 70%:sti, mutta sillä ei ole mitään merkitystä, vaan pelin voittamiselle. Pitää tehdä maaleja. Se on tämän pelin henki. Tietenkin meillä on tämmöinen pelityylikin, että pidämme palloa, mutta silti meidän pitää pyrkiä aggressiivisemmin tekemään maaleja. Luoda paikkoja. Maalit muuttaa peliä, Eremenko päätti.

Lisää uutisia