FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.10 // 16.3.2019

​RoPS ylsi tavoitteeseensa: "Kauden ensimmäinen nollapeli"

​RoPS ylsi tavoitteeseensa: "Kauden ensimmäinen nollapeli"

Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura eteni liki rutiinisuorituksella Suomen Cupin kahdeksan parhaan joukkoon. Valkeakosken FC Haka kaatui Kalle Katzin maalilla 1-0 (0-0).

Ennen ottelua RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela korosti oman maalin puolustamista. RoPS oli edennyt alkulohkosta jatkoon lopulta selvällä piste-erolla, mutta päästettyjen maalien sarake ei tyydyttänyt RoPS-luotsia.

- Tärkeintä oli tänään jatkopaikka ja kauden ensimmäinen nollapeli, Koskela summasi.

Itse ottelussa RoPS teki tarvittavan. Se hallitsi palloa, eikä päästänyt isäntä FC Hakaa maalipaikoille. Kaudella 2011 viitisentoista ottelua RoPS:ssa pelannut Samuel Chidi ylsi pari kertaa vetopaikalle, mutta muutoin RoPS-vahti Damjan Siskovski sai olla kohtalaisen rauhassa.

Toisaalta FC Haka onnistui pitämään myös RoPS:n pois vaarapaikoilta.

- Tämä oli meille aika tyypillinen ensimmäinen ulkoilmaottelu, Koskela näki.

- Alusta oli pelaajille jälleen liukkaampi ja märempi. Pallo pomppii eri tavalla ja sitä kautta nähtiin huonoja haltuunottoja ja syöttöjä. Pelaaminen oli hiukan sekavaa.

Jo avausjakson puolivälissä RoPS joutui turvautumaan ensimmäiseen pelaajavaihtoon. Laidalla pelannut Tarik Kada otettiin pois Taye Taiwon tieltä. Taiwolle oli jo etukäteen laskettu tietyt takuuminuutit, mutta tällä kertaa vaihto tuli suunniteltua aikaisemmin.

- Tarikilla oli pieniä tuntemuksia, joten otimme hänet varotoimenpiteenä pois, Koskela myöntää.

- Me joudumme edelleen pelaamaan kohtalaisen kapealla ringillä. Jos tilanne olisi parempi, Tarik ja Agnaldo Morase eivät olisi tänään pelanneet, mutta hyvä näin. Onneksi Agnaldo pysti pelaamaan täydet minuutit.

RoPS iski ratkaisun erikoistilanteesta. Sergio Llamas antoi oikealta puolen lyhyen kulman. Joonas Immosen torjuma pallo päätyi suoraan RoPS-puolustaja Kalle Katzin jalkoihin, eikä Katz paikasta erehtynyt.

Suomen Cupin aikana RoPS on ollut vaarallinen juuri erikoistilanteissa. Edellisessä KuPS-ottelussa RoPS iski peräti kaksi maalia juurikin lyhyistä kulmista.

Erikoistilanteista vastaava Pasi Tuutti on onnistunut laatimaan pelaajilleen oikeat askelmerkit.

- Aika oleellista on, että pallo saadaan toimitettua sinne, mihin Pasi on suunnitellutkin. Silloin niistä voi olla tilaisuus tehdä maalikin, RoPS:n pääkäskyttäjä Toni Koskela naurahtaa.

Lisää uutisia