FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.10 // 16.3.2019

Inter ei aliarvioi Herculesta – "Keskittyminen nyt täysin Suomen Cupissa"

Inter ei aliarvioi Herculesta – "Keskittyminen nyt täysin Suomen Cupissa"

Jose Riveiro tietää cupin luonteen. (Kuva: Juha Tamminen)

Lohkovaiheen jälkeinen Suomen Cupin varsinainen kilpailu on alkanut tänä viikonloppuna kuudentoista joukkueen neljännesvälierillä.

Veikkausliigan joukkueet kohtaavat tällä kierroksella alemman sarjan vastustajan vierasottelussa. Cupin hallitseva FC Inter matkaa Ouluun Kakkosen JS Herculeksen vieraaksi sunnuntaina pelattavaan otteluun

Kotijoukkue Hercules on edennyt Suomen Cupin neljännesvälieriin liki niukimmalla mahdollisella tavalla. Ensin Kakkosen Cupin lohkovaiheessa Hercules päätyi tasapisteisiin kahden muun joukkueen kanssa ja eteni jatkoon vain keskinäisten otteluiden vertailulla. Kakkosen Cupin puolivälierän FC Jazzia vastaan Hercules selvitti rangaistuspotkukilpailulla ja sama reitti jatkoon oululaisilla oli käytössä myös välieräottelussa KaaPoa vastaan. Tuota ottelua kaarinalaiset ehtivät johtaa jo kahdella maalilla ennen Herculeksen kiriä 2-2 -lukemiin.

Viime viikon Marbellassa harjoitellut ja pelannut FC Inter on viettänyt kuluvan viikon jälleen Kupittaan tutuissa maisemissa. Kakkosen C-lohkossa neljännen kautensa aloittava Hercules on FC Interille uusi vastustaja, sillä joukkueet eivät ole koskaan aiemmin kohdanneet. Päävalmentaja Jose Riveiron mukaan Interin joukkue on valmistautunut entuudestaan tuntemattoman vastustajan kohtaamisen samalla tavalla kuin muihinkin otteluihin.

- Valmistautumisessa ei ole ollut yhtään mitään eroa, vaan se on ollut aivan samanlainen kuin kaikkiin otteluihin. Yritämme tietää vastustajasta aina mahdollisimman paljon ja olemmekin saaneet kerättyä riittävästi tietoa heistä, espanjalaisvalmentaja kertoo.

Hercules sijoittui viime vuonna Kakkosen lohkossaan neljännelle sijalle. Kahden sarjatason erosta huolimatta Inter-valmentaja odottaa kaikkea muuta kuin helppoa ottelua.

- Keskitymme tällä hetkellä vain Suomen Cupiin, joten annamme vastustajallemme siinä suhteessa täyden kunnioituksemme. Vastustajan sarjatasolla ei ole nyt väliä, koska myös heille jokainen ottelu cupissa on nyt kuin finaali ja kohtaamme siksi hyvin motivoituneen vastustajan. He pelaavat eri sarjassa, mutta heillä on joitain erittäin hyviä pelaajia ja he ovat hyvin valmennettu ryhmä, joten ottelusta ei tule helppoa.

- Lähdemme Ouluun voittavalla mentaliteetilla ja tiedämme olevamme suosikkeja, mutta meidän on todistettava paremmuutemme myös kentällä, valmentaja kommentoi ennakkoasetelmaa.

Hercules – FC Inter Arina Areenalla sunnuntaina 17.3. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia