AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 16.3.2019

​Honka ei aliarvioi alempisarjalaista vastustajaa: "Suomen Cupissa kaikki on aina mahdollista"

​Honka ei aliarvioi alempisarjalaista vastustajaa: "Suomen Cupissa kaikki on aina mahdollista"

Kuva: Juha Tamminen

FC Honka taistelee paikasta Suomen Cupin puolivälieriin lauantaina 16.3. Vastassa on AC Oulu, ja ottelu alkaa Oulun Heinäpään jalkapallohallissa kello 15.30.

Honka kaatoi viimeisessä lohko-ottelussaan FC Interin 2-0 ja eteni näin ollen jatkopeleihin A-lohkon voittajana. Lohkovaiheen otteluissa koko Hongan joukkue suoritti tasaisesti. Vastuuta jaettiin runsaasti myös nuorille lupauksille, kaksi maalia HIFK:ta vastaan iskeneen Arlind Sejdiun johdolla. Joukkue on vahvistunut hieman Inter-ottelun jälkeen, kun hyökkääjä Luis Silva, sekä viime kaudelta tuttu keskikenttäpelaaja Javi Hervas saapuivat Espooseen.

- Meillä on joukkueessa paljon uusia pelaajia, ja vie aikansa, että kaikki oppivat tuntemaan toisensa. Pelillisesti meillä ei mielestäni ole tällä hetkellä mitään suuria ongelmia. Jatkamme työntekoa, ja uskon, että se vie meidät vielä pitkälle, tähän saakka kaikissa Suomen Cupin otteluissa Hongan maalia vartioinut Tim Murray kommentoi.

AC Oulu on erittäin mielenkiintoinen vastustaja. Oululaiset voittivat niin ikään oman Cupin lohkonsa ja ovat yksi suurimpia liiganousijakandidaatteja alkavalla kaudella. Joukkueesta löytyy myös paljon liigakokemusta. Honkalaisille tutuin nimi on varmasti Joni Korhonen, joka edusti keltamustia kahden viime kauden ajan. Kaudella 2017 Korhonen iski Hongalle Ykkösessä kymmenen osumaa. Korhosen lisäksi liigakokemusta omaavia pelaajia ovat mm. Loorents Hertsi, sekä Lassi Nurmos.

AC Oulu pelaa sarjatasoa alempana, joten moni saattaa ajatella Hongan lähtevän otteluun ennakkosuosikkina. Keltamustat eivät kuitenkaan aliarvioi lauantain vastustajaa lainkaan.

- Emme ota lisäpaineita ennakkosuosikin asemasta. Katsojat saattavat ajatella, että meidän täytyy voittaa, sillä pelaamme korkeammalla tasolla. Keskitymme kuitenkin vain omaan peliimme. Suomen Cupin otteluissa kaikki on aina mahdollista, joten emme voi lähteä otteluun takki auki, Murray sanoo.

Valmistautuminen lauantaihin ei Murrayn mukaan ole juurikaan poikennut normaalista.

- Olemme harjoitelleet samalla tavalla kuin ennenkin ja keskittyneet vahvasti niihin asioihin, joita meidän täytyy vielä parantaa, jotta menestymme, hän summaa.

Hongalta sivussa ottelusta ovat varmasti Jonas Levänen, Saku Heiskanen, sekä Javi Hervas.

Kaikkia cupin neljännesvälieräotteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia