FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.10 // 15.3.2019

​VPS jatkoon pitkän kaavan kautta – "Tämä oli cupia parhaimmillaan"

​VPS jatkoon pitkän kaavan kautta – "Tämä oli cupia parhaimmillaan"

Samu Alanko pamautti Vepsun voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS jatkaa Suomen Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon, mutta sai tehdä täyden päivätyön ennen kuin Kakkosen Gnistan kaatui perjantaisessa neljännesvälierässä jatkoajan jälkeen.

Avausjaksolla ottelussa ei juuri maalipaikoilla juhlittu. Pallonhallinta oli VPS:lla, mutta maaliton tasatilanne tauolla varsin kuvaava.

Ottelu heräsi henkiin toisen jakson alussa, kun Gnistanin Alexander Akbar pamautti isännät johtoon. Tämä herätti VPS:n, joka otti ohjat haltuunsa ja pitkän painostuksen jälkeen Jerry Voutilainen viimein onnistui tasoittamaan ottelun. Enempiä maaleja ei varsinaisella peliajalla kuitenkaan nähty.

Heti jatko-ottelun alussa Samu Alanko pääsi hiukan onnekkaastikin viemään VPS:n johtoon ja lopullisen niitin iski Mamadou Sarr Gnistanin hakiessa riskilläkin tasoitusta.

VPS-luotsi Petri Vuorinen oli huojentunut taiston tauottua.

– Tämä oli cupia parhaimmillaan. Meillä kävi niin kuin näissä joskus käy, että herättiin pelaamaan vasta pakon edessä, kun vastustaja meni johtoon. Sitten kun saatiin johtomaali, peli lopahti siihen vastustajalta. Tärkein saavutettiin, eli paikka kahdeksan parhaan joukossa, Vuorinen summasi suoritusta ottelun jälkeen.

Lähde: Pohjalainen
Lisää uutisia