FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.10 // 15.3.2019

​SJK koki tappion TPS:lle: "En ole ollenkaan tyytyväinen"

​SJK koki tappion TPS:lle: "En ole ollenkaan tyytyväinen"

Kuva: Juha Tamminen

Varsin hyisissä olosuhteissa ja pienessä vesisateessa pelattu harjoitusottelu TPS - SJK, päättyi SJK:n kannalta harmilliseen yhden maalin tappioon.

Kotijoukkue TPS oli parempi ensimmäisellä puoliajalla. Ensimmäinen hyvä maalipaikka tuli 10. minuutilla, kun Tatu Varmanen keskitti oikealta maalin eteen Solomon Duahille, jonka jatkon Jesse Öst pystyi kuitenkin torjumaan.

Sen jälkeen SJK pääsi hieman paremmin peliin mukaan, ja hallitsikin peliä hetken. Maximo Tolonen ja Moshtagh Yaghoubi hankkivat vapaapotkun hyvästä paikasta. Vapaapotkusta ei kuitenkaan sen ihmeellisempää syntynyt. SJK:n hieman parempi jakso päättyi kuitenkin TPS:n maaliin. TPS pystyi ohittamaan SJK:n keskikentän aivan liian helposti, ja Oskari Jakonen pääsi etenemään. Jakonen syötti pallon Mika Ääritalolle, jonka tarkka laukaus painui maalin taka-alakulmaan.

SJK:n puolittaisetkin paikat olivat vähissä ensimmäisellä puoliajalla. Dani Hatakka laukoi noin 20 metristä 21. minuutilla, mutta veto meni yli maalin. Muutama minuutti myöhemmin Oskari Jakonen oli päästä nokikkain Jesse Östin kanssa, mutta Öst selvitti tilanteen vastaantulollaan.

Maximo Tolonen hankki reilun puolen tunnin kohdalla vapaapotkun boksin rajalta hyvällä haastollaan. TPS pääsi Moshtagh Yaghoubin vapaapotkuun väliin, mutta jatkopallo tuli Maximo Toloselle, hänen kutinsa viuhui kuitenkin selvästi yli maalin.

37. minuutilla Oskari Jakonen pääsi jälleen hyvään paikkaan boksissa, mutta Nadsonin hyvän blokkauksen ansiosta seurauksena oli vain kulmapotku.

Ensimmäisen puoliajan viimeisten minuuttien aikana SJK sai vähän painetta TPS:n päätyyn. Ensin Dion Acoff pelasi erinomaisesti vasemmalla laidalla ja keskitti maalille, mutta TPS-puolustus pääsi blokkaamaan laukauksen. Viimeisellä minuutilla Moshtagh Yaghoubi laukoi pallon maaliin, mutta tilanne oli paitsio.

Toista puoliaikaa SJK hallitsi ja pystyi luomaan myös maalipaikkoja. Dion Acoff laukoi 50. minuutilla, mutta laukaus suuntautui liiaksi päin Miikka Mujusta, ja TPS-vahdilla oli helppo työ torjua. 65. minuutilla Mosa pelasi erinomaisesti ja syötti pallon maalin eteen Jeremiah Strengille, jonka jatko kolahti kuitenkin vain tolppaan.

Streng pääsi muutaman kerran laukomaan hyvästä paikasta boksissa, mutta nuorukaisen vedot viuhuivat tänään ohi maalin. Myös Joel Merolla oli yksi vetopaikka, mutta laukauksen osoite oli sama. SJK paransi peliään toiselle jaksolle, ja hallitsikin melko selvästi, mutta maaliksi asti hallinta ei muuttunut.

- Ensimmäinen peli ulkona ja meillä oli mukana yksi testipelaaja, joka on ollut vasta muutaman päivän mukana. Nämä molemmat näkyi ottelun alussa ja TPS:n maali syntyi yksinkertaisen virheen seurauksena. Vaikka me hallitsimme ensimmäisellä puoliajallakin palloa, olimme aivan liian hitaita meidän syöttöpelissä. Vastustaja ei kuitenkaan prässännyt meitä ylhäältä vaan he pakittivat omalle puoliskolle, ainakin suurimman osan aikaa, ja meidän pelaajat alkoivat aivan liian rauhassa siirtelemään palloa. Ja tekivät sen hitaasti, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko ottelun jälkeen.

- Kun me sitten saimme pallon hyökkäyskolmannekselle, emme olleet ollenkaan aggressiivisiä, emme yrittäneet harhauttaa pelaajista ohi, emme siirrelleet palloa nopeasti, jotta olisimme saaneet vastustajan liikkumaan. Näin voi käydä, kun ollaan vähän liian rauhallisia ja sääkin on hyytävä. Mutta meidän olisi pitänyt olla aggressiivisempia hyökkäyksessä, Eremenko jatkoi.

- Puoliajalla teimme muutoksia ja puhuimme, että meidän pitää olla nopeampia ja liikuttaa palloa nopeampaa. Ja niin me teimme toisella puoliskolla. Pääsimme paremmin heidän puoliskolle, syötöissä oli nopeutta ja pääsimme myös heidän boksiinsa. Mutta en ole ollenkaan tyytyväinen, että ratkaisut siellä jäivät puuttumaan, Eremenko harmitteli.

Lisää uutisia