FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.10 // 15.3.2019

Kokenut liigahyökkääjä jatkaa uraansa Kakkosen joukkueessa

Kokenut liigahyökkääjä jatkaa uraansa Kakkosen joukkueessa

Kuva: Juha Tamminen

Kakkosessa pelaava helsinkiläinen IF Gnistan ja hyökkääjä Pekka Sihvola ovat allekirjoittaneet kauden 2019 kattavan pelaajasopimuksen.

Pekka Sihvola siirtyy Gnistaniin Helsingin IFK:sta, jota mies edusti neljä edellistä kautta. HIFK:n riveissä 34-vuotias hyökkääjä pelasi yhteensä 89 ottelua Veikkausliiga, joissa hän viimeisteli 27 maalia. Viime kaudella Ykkösessä Sihvola teki 11 maalia 25 otteluun.

Ennen HIFK:n siirtymistä Sihvola pelasi kolme kautta Veikkausliigaa Myllykosken Pallon riveissä. Sihvolalta löytyy Veikkausliigakokemusta HIFK:n ja MYPAn lisäksi myös FC Jokereiden, Hakan sekä Hongan riveistä. Uransa aikana kokenyt hyökkääjä on pelannut 228 ottelua maamme pääsarjassa ja tehnyt niissä 71 maalia.

Sihvola liittyy innolla joukkueeseen.

– Gnistan tuntui minulle tässä vaiheessa parhaimmalta vaihtoehdolta ja odotan kovasti kauden alkua. Omalta osaltani tuon joukkueeseen kokemusta ja maalien tekemistä olisi tarkoitus jatkaa myös ensi kaudella. Pelaaminen tuntuu edelleen hyvältä ja palo lajia kohtaan ei ole kadonnut mihinkään. Ne ovat suurimpia syitä, miksi pelaan yhä jalkapalloa, Sihvola kertoo.

Gnistan-manageri Antti Uusitalo on iloinen Sihvolan sopimuksesta.

– Pekka tuo meille kokemusta sekä maalintekovoimaa. Uransa aikana hän on todistanut tasonsa ylemmillä sarjatasoilla, joten olen erittäin iloinen siitä, että pääsimme hänen kanssaan sopimukseen. Joukkueen rakennus on tällä hetkellä hyvällä mallilla. Keskikentälle etsimme vielä vahvistusta ja sen suhteen meillä on neuvottelut käynnissä. Mahdollisesti saamme hommat maaliin jo ensi viikon aikana, kommentoi Uusitalo.

Gnistan kohtaa tänään perjantaina VPS:n Suomen cupin neljännesvälierissä, mutta seuran verkkosivujen mukaan Sihvolan pelaaminen ei ole varmaa peliluvan vuoksi. Kamppailu pelataan Oulunkylässä klo 19.

Kaikkia cupin neljännesvälieräotteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia