FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.10 // 14.3.2019

SJK pääsee ulos pelaamaan: "Mittasuhteet ovat täysin erilaiset"

SJK pääsee ulos pelaamaan: "Mittasuhteet ovat täysin erilaiset"

SJK ja TPS kohtasivat viime kaudella kertaalleen Valkeakosken Tehtaan kentällä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ykköseen viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta pudonnut TPS toimii SJK:n toisena harjoitusvastustajana Suomen Cupin lohkovaiheen jälkeen.

Viime viikon perjantaina SJK pelasi Ykkösessä pelaavaa FC Hakaa vastaan Eerikkilässä ja voitti ottelun 2–1-luvuin. Veikkausliigakauden avaukseen on jäljellä vielä reilut kolme viikkoa ja SJK pelaa ennen sitä ainakin kaksi tai kolme harjoitusottelua.

- Pääsemme perjantaina viimein pelaamaan ulos. Olemme harjoitelleet ja pelanneet sisällä hallissa, vaikka ulkona on alkanut jo päivisin olemaan lämmintä sekä aurinkokin tullut esiin. Mutta yöpakkaset olivat vielä viime viikkoina liian kovia, että ei kannattanut lämmittää kenttää ulkona. Tarkoitus oli tällä viikolla aloittaa ulkoharjoitukset, mutta emme ota riskejä, sillä kenttä ei ole vielä optimaalisessa kunnossa. Toivottavasti kuitenkin ensi viikolla, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko seuransa verkkosivuilla.

- Ulkona peli on täysin erilainen. Aurinko saattaa paistaa silmiin, saattaa tulla lunta tai vettä ja tuuli tuo oman vaikutuksensa. Ja mikä tärkeintä, ei ole seiniä ja kattoa ympärillä. Näet taivaan ja horisontin. Mittasuhteet ovat täysin erilaiset. Nyt pelaajat ovat tottuneet siihen, että seinät tulevat vastaan ja valo on keinotekoinen. Ulos siirtyminen vie aina hetken sopeutua, Eremenko jatkaa.

TPS hävisi edellisen harjoitusottelunsa Ilvestä vastaan, mutta siinä se pelasi pitkään vajaalla punaisen kortin vuoksi.

- Tasakentällisin pelatessa peli oli 1-0, ja Ilves teki maalinsa vapaapotkusta. TPS on hyvä harjoitusvastustaja, se on aktiivinen joukkue ja he prässäävät useammalla pelaajalla ylhäältä ja se on meille hyvä, sillä haluamme muun muassa harjoitella omaa prässin purkamistamme, kertoo Eremenko.

- Peli on tärkeä myös tuloksellisesti, sillä voitimme edellisen ottelumme ja haluan tämän voittavan hengen jatkuvan. Meillä on mukana yksi testipelaaja, jonka haluan nähdä pelissä. Hän on nuori laitapakki, hyvin hyökkäävä sellainen. Lisäksi haluan nähdä uusien pelaajien saavan lisää minuutteja. Meillä on sisäinen peli akatemian kanssa taas ensi keskiviikkona ja pelaamme ensi viikon sunnuntaina KuPS:aa vastaan, joten kaikki saavat varmasti peliaikaa ja näyttöpaikkoja, sanoo Eremenko.

Harjoitusottelu TPS - SJK perjantaina 15.3. kello 14 Turun Kupittaa 5 ulkotekonurmella.

Lisää uutisia