FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.10 // 14.3.2019

Joona Toivio keskusteli paluusta HJK:hon - ”Aki ymmärsi tilanteen täysin”

Joona Toivio keskusteli paluusta HJK:hon - ”Aki ymmärsi tilanteen täysin”

Joona Toivio on Huuhkajien avauskokoonpanon toppari. (Kuva: Juha Tamminen)

55 A-maaottelua Suomen paidassa pelannut Joona Toivio keskusteli HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahden kanssa paluustaan seuraan kesällä 2018.

IF Sibbo-Vargarnan kasvatti, mutta jo 11-vuotiaana HJK:n paitaan siirtynyt Joona Toivio oli viime kesänä hetken ilman sopimusta. Hän pelasi kevään Puolassa Termalica Nieciezan paidassa, mutta sopimus raukesi seuran tiputtua pääsarjassa.

31-vuotias suomalainen haki uutta työnantajaa ja kertoo nyt Suplan Huucast-podcastissa keskustelleensa myös Aki Riihilahden kanssa.

- Juttelin kesällä Akin kanssa muutamaan otteeseen. Se ei ollut minulle vielä vaihtoehto, halusin pysyä ulkomailla. Aki ymmärsi tilanteen täysin. Sanoin, etten sano HJK:lle ei, vaan paluulle Veikkausliigaan tässä vaiheessa, Toivio paljastaa.

Toppari korostaa haastattelussa, että haluaa pelata vielä ulkomailla ennen mahdollista paluutaan Suomeen. Hän teki lopulta kesällä sopimuksen ruotsalaisen BK Häckenin kanssa ja jatkaa joukkueen riveissä myös kaudella 2019.

Toivio pelasi HJK:n kakkosjoukkue Klubi04:n riveissä kaksi kautta Kakkosta ja yhden Ykköstä vuosina 2004-2006, mutta ei ole debytoinut Veikkausliigassa. Hän on pelannut vuodesta 2007 Hollannissa, Ruotsissa, Norjassa, Puolassa ja nyt siis jälleen Ruotsissa.

Toivio on ollut viime vuosina Huuhkajien runkopelaaja ja muodostanut Tanskassa pelaavan Paulus Arajuuren kanssa puolustuksen kivijalan. Päävalmentaja Markku Kanerva valitsi Toivion myös EM-karsintojen avaukseen Italiaa ja Armeniaa vastaan, jotka pelataan vieraissa 23. ja 26.3. Voit kuunnella viikon Huucast-jakson täältä.

Lisää uutisia