FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.10 // 14.3.2019

Entinen Veikkausliigan seura osaksi RoPS:n seurayhteistyöverkostoa

Entinen Veikkausliigan seura osaksi RoPS:n seurayhteistyöverkostoa

Perinteikäs merilappilainen Tornion Pallo -47 on liittynyt osaksi Rovaniemen Palloseuran vetämää seurayhteistyöverkostoa. TP-47:n myötä verkoston piirissä on jo yli 2000 junioripelaajaa.

Rovaniemellä TP-47:n nimi muistetaan erityisesti kausien 2004 ja 2005 yhteisestä taipaleesta jalkapallon miesten pääsarjassa. TP-47 oli samalla ensimmäinen Meri-Lapin joukkue, joka nousi aina Veikkausliigaan saakka.

Jalkapallo on Meri-Lapin vahvin urheilulaji. Yhteenlaskettuna alueen pelaajamäärä on käytännössä tasoissa Rovaniemen kanssa.

Tornio Pallo -47 on profiloitunut kasvattajaseuraksi. Heidän miesten edustusjoukkueensa pelaa alkavalla kaudella Kolmosessa, mutta samaan aikaan TP-47:n B-pojat karsivat SM-sarjaan samassa lohkossa Rovaniemen Palloseuran kanssa.

Tähtitarhassa oli puolenkymmentä TP-47:n junioria, ja ensimmäisiä edustajia nousee jo poikamaajoukkueiden mukaan. TP-47:n puheenjohtaja Tuomas Lanton mukaan juuri pelaajakehitys oli torniolaisten syy liittyä RoPS:n yhteistyöverkostoon.

- Haemme osaamista valmennukseen sekä tietenkin tavoitteellisille pelaajille selkeää pelaajapolkua, Lantto sanoo RoPS:n verkkosivuilla.

- Jos kaveri on jo U15-maajoukkueessa, on selvää, ettei hänen tavoite voi olla Kolmosessa tai Kakkosessa. Hänen on päästävä mahdollisimman nopeasti haastavampaan ympäristöön.

Kuten RoPS:nkin kohdalla on nähty, lahjakkaimpien B-nuoret kannattaa jo harjoitella miesten edustusjoukkueen mukana. Pelillisesti Kakkonen olisi monelle nuorelle sopiva seuraava taso, mutta terävin kärki pystyy taistelemaan jopa paikasta Veikkausliigajoukkueen kokoonpanossa.

Lantto odottaa kiinnostuneena alkavaa yhteistyötä Rovaniemen Palloseuran kanssa.

- On selvää, että pelaajamäärältään pienellä alueella seurojen on kyettävä puolin ja toisin hyvään yhteistyöhön, TP-47:n puheenjohtaja Lantto painottaa.

Samaa korostaa myös Rovaniemen Palloseuran valmennuspäällikkö Pasi Tuutti.

- Olemme vuoden päivät määrätietoisesti laajentaneet seurayhteistyöverkostoamme ympäri Lappia. Tässä verkostossa TP-47 on merkittävä yhteistyökumppani jo historiansa ja sijaintinsa kautta, Tuutti sanoo.

- Yhteistyösopimuksen solmiminen kertoo modernista seuratoimintakulttuurista ja ajan hermolla olemisesta. Kaikkien seurojen ei tarvitse keskittyä kaikkeen, vaan jokainen seura pystyy keskittämään resurssinsa omiin tärkeimpiin valintoihinsa.

Lisää uutisia