FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.10 // 13.3.2019

​"Voimme rakentaa hyvän ja menestyksekkään kauden" – tuore SJK-kapteeni luottavaisena

​"Voimme rakentaa hyvän ja menestyksekkään kauden" – tuore SJK-kapteeni luottavaisena

Kippari "Mehu" valaa uskoa SJK:n kauteen. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n kausi jatkuu perjantaina vieraissa TPS:aa vastaan pelattavan harjoitusottelun merkeissä. Tie Suomen Cupissa nousi pystyyn, mutta SJK:ssa katsotaan nyt eteenpäin.

SJK valitsi tiistaina kauden 2019 kapteeniksi keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj'n. Kaudesta 2015 asti SJK:a edustanut seuraikoni on hyvillä mielin harjoituskaudesta, vaikka Suomen cupissa pelit jäivät karsintalohkoon.

- Suomen Cupissa meillä oli pari aika hyvää peliä, joista ei vain saatu tulosta ja sitten yksi heikompi ottelu. Mutta siinäkin me loimme aika paljon maalipaikkoja, vaikka se ei ollut meiltä mikään paras peli. Tuloksellisestihan me emme olleet tyytyväisiä missään nimessä, mutta ihan rehellisesti voin sanoa, että koko ajan on ollut semmoinen hyvä fiilis, että ne tuloksetkin tulevat sieltä, sanoo tuore kapteeni Hetemaj.

Vaikka tulokset ovat tärkeitä, cupista putoaminen ei Hetemajn mukaan ole missään nimessä lannistanut joukkuetta.

- Mielestäni olemme ottaneet tämän hyvin, emmekä ole lyöneet missään nimessä päätä alas, vaikka emme menneet jatkoon. Päinvastoin. Olemme pitäneet hyvän ilmapiirin, ja treeneissä jokainen on antanut kaikkensa. Itse olen ainakin huomannut, että koko ajan tulee pelaajat parempaan kuntoon, ja alamme löytämään toisiamme paremmin.

- Pitää sekin muistaa kuitenkin, että tässä on paljon tullut uusia jätkiä, jotka ovat olleet vasta vähän aikaa mukana. Kaikki eivät ole vielä sisäistäneet taktiikkaa ja koko ajan näkee, että parempaan suuntaan mennään siinäkin. Joten itse olen ainakin todella luottavainen tällä hetkellä.

Hetemaj näkee, että uudet pelaajat ja myös paluuta tekevät tutummat kasvot antavat edellytykset katsoa tulevaan luottavaisena.

- Ja tähän on tullut nyt todella hyviä pelaajia. Aivan viimeksi Nadson, joka on todella ammattimainen kaveri ja tuo todella paljon lisää meidän joukkueeseen. Jokainen meistä ottaa mallia hänestä. Billy Ionskin veti tänään ensimmäisen pelitreeninsä ja hänen paluunsa on ollut itselleni ja koko joukkueelle todella iso asia. Hänellä on niin paljon ominaisuuksia, joita meiltä on puuttunut hyökkäyspäässä, joten kyllä me olemme tarvinneet häntä ja tarvitsemme jatkossakin todella paljon.

- Oli todella hienoa nähdä hänet takaisin ja miten iloisena hän oli. Hän myös treenasi todella hyvin, joten kyllä minä innolla odotan häntä takaisin. Nyt toivotaan vain, että ei tule mitään takapakkia enää, eikä ainakaan ole mitään syytä näin uskoakaan, Hetemaj kertoo.

Lähtökohdat edessä olevaan Veikkausliigakauteen ovat kaikkineen kapteenin mukaan vähintään varovaisen lupaavat. Askeleita oikeaan suuntaan on otettu SJK:ssa koko ajan.

- Olemme saaneet äijiä takaisin, ja mukaan on tullut muutenkin todella hyviä pelaajia. Olen luottavainen, että voimme rakentaa tästä todella hyvän ja menestyksekkään kauden. Me rakennamme joukkuetta, joukkueen yhteishenki on mennyt koko ajan parempaan suuntaan ja joukkue on entistä tiiviimpi. Eerikkilän leiri oli tässä todella tärkeä. Mielestäni me olemme rakentamassa tässä nyt jotain hyvää, ja uskon, että se tulee myös näkymään nopeasti myös tuloksissa, Hetemaj sanoo.

- Mutta kuten olemme jo aiemminkin sanoneet, lähdemme rauhallisesti peli kerrallaan, eikä lähdetä innostumaan liikaa. Mielestäni se on oikea tapa.

Lisää uutisia