FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.10 // 13.3.2019

RoPS-lupauksen viime kesä jätti paljon jossiteltavaa - ”Isot odotukset tästä vuodesta”

RoPS-lupauksen viime kesä jätti paljon jossiteltavaa - ”Isot odotukset tästä vuodesta”

Kuva: Juha Tamminen

Maaliskuun lopussa 19 vuotta täyttävä Juho Hyvärinen loukkaantui viime kesänä EM-kotikisojen alla ja menetti myös ison osan Veikkausliigan kaudesta. Nyt hän on kunnossa ja valmis tekemään tulosta.

Juho Hyvärinen debytoi Veikkausliigassa 16-vuotiaana ja sai kunnolla vastuuta jo seuraavalla kaudella. Viime vuonna hän pelasi 17 liigaottelussa, mutta oli sivussa loukkaantumisen vuoksi kesäkuun alusta syyskuun puoliväliin.

Samalla ohisuun menivät U19-poikien EM-kotikisat. Laitapuolustaja oli noussut Juha Malisen joukkueessa kevään ja alkukesän aikana runkopelaajaksi. Nyt vaikeudet on selätetty ja nuori on valmis antamaan täyden panoksen joukkueelleen.

- Minulla on isot odotukset tästä vuodesta, tavoitteeni ovat korkealla. Loukkaannuin viime vuonna huonoimpaan mahdolliseen hetkeen. Motivaatio on nyt kohdillaan, haluan näyttää mihin pystyn ja pelata ehjän kauden, Hyvärinen toteaa.

RoPS pelasi kuten tunnettua huiman kauden ja voitti liigahopeaa.

- Parannettavaa ei jäänyt kuin mestaruus, siinä meillä on hyvä tavoite. Hyvä joukkue meillä onkin kasassa, ei tarvitse nöyristellä. Henkilökohtaisesti haluan kehittyä tietyissä osa-alueissa ja sitä kautta auttaa joukkuetta pärjäämään. Annan kaikkeni joukkueelle ja saa sitten nähdä mihin se minunkin osaltani riittää. Jäänkö tänne vai lähdenkö johonkin.

RoPS on uudistunut melkolailla sitten viime syksyn. Muun muassa lainapelaaja Lassi Lappalainen palasi HJK:hon, toinen toppari Juuso Hämäläinen lähti FC Interiin ja kokenut kapteeni Antti Okkonen lopetti pelaajauransa. Toisaalta keskikentän lupaava Lucas Lingman sekä puolustuksen voimahahmo Taye Taiwo jäivät. Vuoden maalivahtina palkittu Antonio Reguero jatkaa joukkueessa, mutta on alkukauden sivussa loukkaantumisen vuoksi.

RoPS selvisi Suomen Cupissa karsintalohkovaiheesta jatkoon. Helpolla neljännesvälieräpaikka ei kuitenkaan irronnut. Joukkue hävisi toiseksi viimeisessä ottelussaan KPV:lle 0-2 ja tarvitsi päätöspelistä KuPS:ia vastaan vähintään pisteen. Kuopiolaiset johtivat 78. minuutilla 2-0, mutta niin vain RoPS kiri tasoihin ja vielä ohi.

Voittolukemat kirjattiin napapiiriläisille 3-2 ja KuPS:n kohtalo oli tippuminen.

- Taistelimme cupissa hyvin ja selvisimme ongelmistamme. Pelasimme joukkueena ja saimme sen tuloksen, mitä tavoittelimme. Pelillisesti kehityimme, mutta erityisen hienoa oli, että pääsimme jatkoon, Hyvärinen summaa.

- Ottaa aina aikansa saada peli toimimaan, kun tulee paljon uusia jätkiä. Minusta kehityksemme on näkynyt. KPV-peli meni aivan penkin alle, mutta kokosimme voimat ja näytimme KuPS:ia vastaan.

Päävalmentaja Toni Koskela aloitti pestissään viime talvena. Hyvärisen mukaan kuluva harjoituskausi ei ole eronnut suuresti edellisestä.

- MItä sitä vaihtamaan, kun onnistuimme viime vuonna hyvin? Isoa eroa ei ole ollut. Ammattimaisuutta on tullut koko ajan lisää ja valmentajatkin ovat oppineet uusia asioita. Sitä kautta mekin olemme saaneet lisää.

Hyvärinen sai myös kutsun Juha Malisen valmentamaan U21-maajoukkueeseen, joka julkaistiin tänään keskiviikkona. Pikkuhuuhkajat leireilee Espanjan Marbellassa ja kohtaa Norjan 22. ja Bulgarian 25.3. Hyvärisen lisäksi rovaniemeläisistä joukkueeseen mahtuivat Lingman ja Kalle Katz.

- Tavoitteeni on pysyä joukkueessa ja nousta avauksen pelaajaksi. Kolme ropsilaista ei ole ollenkaan huono asia, ja "vanhat ropsilaiset" vielä päälle, puolustaja naurahtaa.

RoPS kohtaa FC Hakan Suomen cupin neljännesvälierässä lauantaina 16.3. klo 14.30 Saharan tekonurmella ja sitä voi kaikkien Suomen Cupin otteluiden tapaan seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia