FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.10 // 13.3.2019

Maajoukkuevalmentaja seuraa Veikkausliigaa - ”Niin on selvää, että Suomen Palloliitto kiittää”

Maajoukkuevalmentaja seuraa Veikkausliigaa - ”Niin on selvää, että Suomen Palloliitto kiittää”

Muun muassa Jasin Assehnoun on tehnyt Maliseen vaikutuksen. (Kuva: Juha Tamminen)

Päävalmentaja Juha Malinen valitsi kokoonpanonsa U21-maajoukkueen maaotteluleirille Espanjaan keskiviikkona. Mukana on 15 pelaajaa Veikkausliigasta.

Suomi kohtaa 22.3. Norjan ja 25.3. Bulgarian Marbellassa. Juha Malinen on seurannut talven aikana tiiviisti liigaseurojen edesottamuksia harjoitus- ja Suomen Cupin otteluissa. Hän nostaa esille muun muassa Jasin Assehnounin, joka on onnistunut FC Lahden paidassa.

- Jasin oli pirteä myös tammikuun maajoukkueleirillä. Hän on meille tällä hetkellä hyökkääjä, mutta hän on yksi niistä pelaajista, jotka saattavat myöhemmin vaihtaa pelipaikkaa, Malinen toteaa.

- HJK:n Kevin Kouassivi-Benissanilla on hieman samantyyppinen rooli, hän on pelannut hyvin "wing-backiä". Lopullinen paikka riippuu siitä miten hän saa peliaikaa HJK:ssa. Meillä on tällaisia pelaajia, jotka ovat mahdollisia kahdelle paikalle. Ensisijaisesti meidän täytyy varmistaa ennen syksyn karsintoja, että meillä on erittäin hyvät laitapakit, jotka pystyvät myös pallolliseen peliin.

Pikkuhuuhkajat avasi vuoden tammikuussa Eerikkilän leirillä ja kohtasi tuolloin harjoitusotteluissa Ilveksen ja TPS:n.

Yksi maaliskuun joukkueeseen valituista on KPV:n riveihin talvella siirtynyt toppari Juhani Pikkarainen.

- Juhanin pallollinen itseluottamus on korkealla, mutta kovia otteita muun muassa kaksinkamppailuissa, riistotilanteissa ja eteenpäin puolustamisessa kansainvälisten otteluiden tasolla pitää vielä parantaa. Sama koskee muitakin toppareitamme Aapo Halmetta, Kalle Katzia ja Valtteri Vesiahoa.

- Uskon ja toivon, että nuoret saavat taas isoja minuutteja ja vastuuta. Mahdollisuus, että tämänkin ryhmän ulkopuolelta astuu esiin pelaajia on ilman muuta olemassa.

Keväällä 2018 keskusteltiin enemmänkin nuorten saamasta vastuusta Veikkausliigassa ja Ykkösessä.

- Taisi olla seitsemännen kierroksen jälkeen kun laskin, että yli 40 alle 21-vuotiasta pelaajaa oli ollut avauskokoonpanossa liigassa. Jos tällaiseen lukemaan päästään taas, niin on selvää, että Suomen Palloliitto kiittää.

Kaiken kaikkiaan pitkän linjan liigavalmentaja Malinen odottaa mielenkiinnolla sarjakauden alkua. Suomen Cup on antanut osviittaa tulevasta, mutta luotsi ei tuijota tuloksia määräänsä enempää.

- KPV nousijana on ollut hyvin tasapainoinen, mikä kuuluukin heidän pelitapaansa. Isot ja ennakkoon Veikkausliigassa vahvat seurat eivät ole olleet tuloksellisesti niin vahvoja, mutta pelillisesti olemme nähneet todella hyviä asioita. Muun muassa HJK:n uusi pelitapa on mielenkiintoinen.

- Nostan vielä esille RoPS:n. Nuoret pelaajat, jotka eivät välttämättä ole isossa roolissa kesällä, ovat tehneet hienoja tuloksia.

Lisää uutisia