FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.10 // 13.3.2019

HJK jatkaa kauteen valmistautumista - ”Jokainen tietää, että se on meille iso pettymys”

HJK jatkaa kauteen valmistautumista - ”Jokainen tietää, että se on meille iso pettymys”

Kuva: Juha Tamminen

HJK palasi Turkin leiriltään perjantaina ja jatkaa kauteen valmistautumista kohtaamalla lauantaina KuPS:n Helsingissä. Vuoden ensimmäinen tavoite ei täyttynyt, mutta pettymys vain nostaa joukkueen taistelutahtoa saavuttaa muut asetetut maalit.

HJK asetti kauden viralliseksi tavoitteekseen Veikkausliigan ja Suomen Cupin mestaruudet sekä paikan eurosarjan, Mestarien liigan tai Eurooppa liigan, lohkovaiheessa. Yksi näistä on jo mahdotonta, sillä joukkue jäi cupissa karsintalohkovaiheeseen.

- Jokainen tietää, että se on meille iso pettymys. Se oli yksi tavoitteemme, mutta tällä kertaa siinä ei onnistuttu. Nyt täytyy mennä eteenpäin. Veikkausliiga ja europelit ovat tulossa kesällä, ei auta jäädä surkuttelemaan, Sebastian Dahlström toteaa.

Eli kuuluisaa paniikkinappulaa ei ole painettu?

- Ei, ei missään nimessä.

- Emme jarruttele muiden tavoitteiden kanssa, vaikka yhdessä epäonnistuimmekin. Menemme kohti loppuja tavoitteita entistä kovempaa.

Helsinkiläiset ovat pelanneet talven aikana cupin lisäksi harjoitusotteluita. Ruotsalainen Hammarby ja ukrainalainen Obolon Kiev kaatuivat molemmat 3-1-lukemin. Skottijätti Rangers oli parempi 3-2- ja valkovenäläinen Shakhtyor Salihorsk 3-0-lukemin.

Joukkue on myös opetellut talven aikana uutta pelisysteemiä.

- Uusi pelisysteemi tulee sopimaan meille hyvin. Sen myötä meillä on pari eri vaihtoehtoja, joista voimme vastustajankin mukaan valita. Meillä riittää laadukkaita jätkiä pelaamaan kummankin systeemin pelipaikkoja. On ollut mielenkiintoinen lisä harjoitella sitä ja se kehittyy koko ajan pelaamalla.

- On vaikea sanoa, että talvemme olisi ollut hyvä kun tipuimme Suomen cupista, mutta olemme saaneet pelaamiseemme aika paljon uutta.

HJK on tehnyt talven aikana useita uusia sopimuksia. Tuorein on Nigeriaa MM-lopputurnauksessakin edustanut puolustaja Elderson. Venäläinen Ivan Tarasov on niin ikään mielenkiintoinen uusi nimi Veikkausliigakartalla.

- Minulle jäi Eldersonista hyvä fiilis Turkin leiriltä, hän vaikuttaa pelimieheltä ja on varmasti hyvä lisä ryhmäämme. Hän on rauhallinen ja tekninen pallolisena. Se, että hän on pelannut korkealla tasolla näkyy. Nämä ominaisuudet tekevät, että hän sopii peli-identiteettiimme, jossa ollaan paljon pallon kanssa, Dahlström kertoo.

- Ivan on erittäin räjähtävä ja hän pystyy ratkaisemaan yksi vastaan yksi -tilanteita henkilökohtaisella osaamisellaan. Hammarbyta vastaanhan hän teki kaksi maalia.

HJK jatkaa kauteen valmistautumistaan kohtaamalla lauantaina 16.3. KuPS:n klo 17.30. Ottelu pelataan suljetuin ovin, mutta sitä voi seurata suorana HJK TV:stä.

Lisää uutisia