FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.10 // 12.3.2019

HJK:n Dahlström: ”Minun täytyy olla kapteenin roolin arvoinen”

HJK:n Dahlström: ”Minun täytyy olla kapteenin roolin arvoinen”

Kuva: Juha Tamminen

HJK julkaisi Turkin leirinsä yhteydessä kauden 2019 kapteenistonsa. Nauhan saanut 22-vuotias Sebastian Dahlström on luontainen johtaja.

HJK:n kapteeniston valitsi Mika Lehkosuon johtama valmennusryhmä. Sebastian Dahlströmin apureina toimivat Nikolai Alho, Akseli Pelvas ja Riku Riski.

- Se on iso juttu minulle, kunnia-asia. Olen pelannut junnusta asti Klubissa, joten on hienoa olla tässä roolissa. Minun täytyy olla kapteenin roolin arvoinen pelaamisessa ja kaikessa tekemisessä myös kentän ulkopuolella, Dahlström toteaa.

- Olen luonteeltani johtajatyyppi. Se on tullut minulta luonnollisesti, vaikka C-merkkiä ei olisi kädessä ollutkaan. Ohjaan ja jeesaan kentällä muita, olen aina ollut sellainen. Siinä mielessä minun ei tarvitse muuttaa tekemisiäni mitenkään.

"Dale" on HPS:n ja HJK:n kasvatti. Moni lahjakas klubilainen on viime vuosina hakenut pontta uralleen lainasopimuksilla muista liigaseuroista. Dahlström puolestaan valitsi jäädä ja taistella itselleen paikan. Nyt on alkamassa keskikenttäpelaajan neljäs kausi seuran edustusjoukkueessa.

HJK on peluuttanut talven aikana useita nuoria pelaajia. Kapteeni ei paljasta keiden hän henkilökohtaisesti uskoo olevan lähimpänä läpimurtoa.

- Varmasti joku heistä pystyy jo tällä kaudella ottamaan isompaa roolia. Jokainen päättää itse kuinka paljon on valmis tekemään töitä ja sitä kautta ottamaan pelipaikan. Kukaan ei saa sitä ilmaiseksi. Veikkaan, että muutama tulee siinä onnistumaan.

- En halua nimetä ketään, mutta kyllä kaikki varmaan tietävät keistä kaikista puhun, hän naurahtaa.

Lisää uutisia