FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.10 // 11.3.2019

​Nyt se cup vasta alkaa: "Ei varmasti tule Veikkausliigajengeillä olemaan helppoa"

​Nyt se cup vasta alkaa: "Ei varmasti tule Veikkausliigajengeillä olemaan helppoa"

Kuva: Juha Tamminen

Suomen Cupin karsintalohkot on pelattu päätökseen, jatkopaikat on jaettu ja maaliskuun puolivälissä pelataan neljännesvälierät.

Ilves kohtaa FC KTP:n Kotkassa. Tampereella odotetaan mielenkiinnolla ottelua perinteistä kotkalaisseuraa vastaan.

- En ole niitten hommia viime aikoina seuraillut, mutta pitää alkaa (Aleksi) Tarvoselta, joka tuli meille sieltä, kyselemään, että mikä siellä on meininki ja minkälainen jengi. Olenhan siellä aiemminkin vieraillut ja jos vanhat perinteet ovat voimissaan, niin kova satamakaupungin jengi tulee vastaan. Nythän se cuppi oikeastaan alkaa ja hävinnyt joukkue putoaa. Ollaan pelattu tuo harjoituskausi alta pois, Ilveksen kippari Mika Hilander myhähtää.

Neljännesvälierävaiheessa on mukana kahdeksan joukkuetta Veikkausliigasta, neljä joukkuetta Ykkösestä, kolme joukkuetta Kakkosesta sekä yksi Kolmosen joukkue.

- Cupin henki on siinä, kun alempisarjalainen saa kotiedun. Siellä on kova henki kaataa Veikkausliigajoukkue. Ei varmasti tule millään Veikkausliigajengillä olemaan helppoa iltapuhdetta. Esimerkiksi IFK Mariehamnille ei varmasti tule helppoa peliä TPV:tä vastaan. Me pelattiin niitä vastaan todella tasainen matsi tammikuussa.

Hilanderilla on omakohtaista kokemusta cupin reissuista, joissa ennalta selkeästi heikompi pikkuseura pystyy laittamaan isomman ahtaalle.

- Itselle mieleen tulee eräs reissu Joutsenoon kauan sitten. Kultsu pelasi silloin kolmosdivaria ja laittoi meidät todella ahtaalle. Pelattiin parhaalla kokoonpanolla, Kavénin Mikko torjui muun muassa koko pelin maalilla ja voitettiin täpärästi 1-0, Hilander muistelee.

Hilander on saanut paljon maukkaita kokemuksia Suomen Cupista ja kaipaisi tulevaankin kesäänkin eksoottisia reissuja Suomen maalaiskuntiin.

- Jokaisellahan on oma vahva mielipide nykyisestä cupista. Itse kaipaan vanhaa cuppia. Kun mennään johonkin kolmosdivarijoukkueen vieraaksi ja ne panee kaikkensa likoon. Rakentavat kunnon tapahtuman siihen ympärille. Ne ei ole isoja juttuja valtamedialle, kun jossain Kangasalalla pelataan, mutta se on paikallisille iso juttu.

- Minusta oli hienoa käydä kesällä ympäri Suomea pelaamassa. Nyt olisi kalenterissa tyhjää, mutta me treenataan vain, Hilander harmittelee.

Hilander on myös harmissaan siitä, että cupia ei pelata enää kokonaisuudessaan elä tai kuole cup-hengessä.

- Mieluummin pelaisin koko kisan cup-muotoisena. Sitä on pelattu eräissä maissa 100 vuotta samaan malliin ja sitä arvostetaan perinteiden vuoksi. Ei siitä voi tulla historiaa ja perinnettä, jos sitä vaihdetaan joka vuosi, Hilander painottaa.

Ilves pelasi todella väkevän cupin karsintavaiheen ja selvitti tiensä jatkoon ilman tappioita. Maaliskuun puolivälissä on edessä reissu Kotkaan, jossa selviää jatkuuko Ilveksen tappioton putki, vai onnistuuko Daavid kaatamaan Goljatin?

- Jossain päin puhutaan talven höntsämatseista, mutta luvassa on lopussa europaikka voittajalle, joten me ollaan tietenkin otettu kisa vakavissamme. Pettymys olisi, jos ei mennä jatkoon, Hilander päättää.

FC KTP – Ilves lauantaina 16.3. klo 15.00 Arto Tolsa Areenalla.

Kaikkia Suomen Cupin otteluita voi katsoa suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia